Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zwanger?! Geen kinderspel voor je huid

HomeZwanger?! Geen kinderspel voor je huid

Mijn naam is Tessa. Ik ben sinds 2017 werkzaam als huidtherapeut. Ik ben in de afgelopen twee jaar twee keer moeder geworden. Een expert dus op het gebied van veranderingen in de huid tijdens een zwangerschap! Tijdens mijn zwangerschap straalde ik door de zwangerschapsglow, mijn huid zag er prachtig uit en mijn haar werd dikker. Helaas kan het ook zo zijn dat je deze glow niet hebt en juist huidklachten krijgt. 

De zwangerschapsglow ontstaat onder invloed van zwangerschapshormonen. Je lichaam heeft namelijk een verhoogde doorbloeding en een verhoogde talgproductie. Dit kan helaas ook juist je poriĆ«n verstoppen en acne veroorzaken.   

Naast acne kunnen er ook pigmentvlekken ontstaan in het gelaat. Dit wordt een zwangerschapsmasker (melasma) genoemd. De pigmentvlekken ontstaan door een reactie van de huid op je hormonen. Het zwangerschapsmasker uit zich in grillige, bruine en gekleurde vlekken. Deze kunnen donkerder worden na blootstelling aan de zon. Het is daarom als zwangere belangrijk jezelf goed te beschermen tegen zonlicht. 

De huid in je gezicht is niet het enige dat verandert. De huid van je buik heeft ook een hoop te verduren. Misschien is dit wel de meest gevreesde huidaandoening onder zwangeren; striae. Hoe jonger je bent, hoe groter het risico op striae. Smeer je huid altijd goed in met een hydraterend product. 

Er zijn genoeg verzorgingsproducten en behandelingen, zoals acnetherapie, die je veilig tijdens je zwangerschap kan toepassen. Laat je hiervoor informeren door een van onze ervaren huidtherapeuten bij Qyoutis tijdens een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek. Zodat jij stralend van je zwangerschap kan genieten!

Deel deze post