Vet bevriezen met CoolSculpting

HomeVet bevriezen met CoolSculpting

Je hebt er vast en zeker wel eens van gehoord, vet bevriezen en hierdoor je gewenste shape krijgen zonder te moeten diëten en sporten. Klinkt ideaal toch? Maar werkt vetbevriezing echt? En keren vetcellen niet elders op het lichaam terug? Twee van de meest gestelde vragen binnen ons centrum. In deze blog vertelt huidtherapeute Suze jou alles over vet bevriezen, ook wel cryolipolyse genoemd.

Bij Qyoutis gebruiken wij het CoolSculpting® apparaat. Dit is de enige methode van vet bevriezen die wetenschappelijk onderzocht, veilig én bewezen effectief is. Dit apparaat is goedgekeurd door de strenge Amerikaanse gezondheidswetten (FDA).

Wetenschappers ontdekten per toeval dat vetcellen aangetast kunnen worden door kou. Na vele onderzoeken en experimenten leidde dit tot de ontwikkeling van een innovatief koelingsproces. Bij dit proces wordt ongeveer 25% van de vetcellen onder de huid sterk afgekoeld, terwijl de huid en de omliggende weefsels intact blijven. De vetcellen worden zodanig koud dat ze bevriezen. Hierdoor gaan ze kapot en worden opgeruimd door het lichaam. Het lichaam kan geen nieuwe vetcellen aanmaken. Dit geeft dus plaatselijk een permanente vermindering van vet. Het eerste resultaat van de behandeling is na twee tot drie maanden zichtbaar en het uiteindelijke resultaat zal na vier maanden tot een half jaar zichtbaar zijn. Het is belangrijk om na de behandeling niet te veel in gewicht toe te nemen. Dan kunnen de overgebleven vetcellen zich namelijk vullen en groter worden. Dit doet af aan het resultaat van de behandeling. De CoolSculpting® methode doet niks met gewichtsverlies, maar verbetert de contouren van je lichaam. De behandeling is zowel voor mannen als voor vrouwen geschikt.

De behandeling kan worden toegepast op verschillende lichaamsdelen. Tijdens de behandeling blijft je huid ongeschonden, er ontstaan geen littekens. Direct na de behandeling kan je huid enkele uren rood verkleurd zijn en kan er een lichte zwelling optreden. Je kunt meteen na de behandeling al je dagelijkse activiteiten hervatten.

Lukt het je niet om dat laatste storende rolletje vet door sporten weg te krijgen? En ben je geïnteresseerd geraakt in deze behandeling? Maak dan een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek kunnen wij al je vragen beantwoorden en kijken we of het gebied dat je wil behandelen geschikt is voor CoolSculpting®. Helaas is dat namelijk niet altijd het geval. Wij geven tijdens het intake gesprek een eerlijk en betrouwbaar advies.

Suze Gutter

Deel deze post