Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ooglidcorrectie: kleine ingreep met groot effect

HomeOoglidcorrectie: kleine ingreep met groot effect

Een ooglidcorrectie is een veilige en veel voorkomende cosmetische ingreep waardoor je er weer uitgerust uit kan zien. Vier vragen aan dr. Frederik J.T. van Oosterom, plastisch chirurg bij Qyoutis.

Bij welke klachten kan een ooglidcorrectie een optie zijn?

Tijdens het ouder worden verliest de huid elasticiteit. Er ontstaan rimpels en de huid van de oogleden kan zo uitrekken dat deze zwaar drukt op de bovenoogleden of over de wimpers hangt. Dit kan leiden tot vermoeide ogen, verminderd zicht of hoofdpijn door het voortdurende fronsen. Een vaak gehoorde klacht is ook een vermoeide of oudere blik.

Hoe verloopt de ingreep?

Correctie van de bovenoogleden is een ingreep die eenvoudig kan worden verricht onder plaatselijke verdoving. Voor de operatie tekent de plastisch chirurg het huidoverschot af dat weggehaald gaat worden. Het litteken komt precies te liggen in de natuurlijke plooi van het bovenooglid. Mede hierdoor is het vrijwel niet zichtbaar.

Wat kunt je na de ingreep verwachten?

De eerste dagen na de ingreep kunnen de behandelde oogleden wat blauw en gezwollen zijn. Wij adviseren in deze periode te rusten en de oogleden te koelen. Een pijnstiller is meestal niet nodig. Na vijf tot zeven dagen worden de hechtingen verwijderd. Na twee tot drie weken is alle zwelling verdwenen. De vermoeide uitstraling van de bovenoogleden is verdwenen, je kijkt niet meer tegen het overhangende vel aan en het zware gevoel in de ogen is weg.

Zijn er risico’s aan verbonden?

Een ooglidcorrectie is een eenvoudige en veilige ingreep, mits uitgevoerd door een kundig plastisch chirurg in een goed uitgeruste operatiekamer. Soms kun je na de operatie tijdelijk last krijgen van wat gevoelloosheid van de oogleden of wat vochtophoping rond de ogen. Na verloop van tijd verdwijnen deze klachten vanzelf. Omdat wij vinden dat je goed voorbereid moet zijn op een mogelijke ingreep, is een eerste consult kosteloos en vrijblijvend. De kosten van de ingreep bij Qyoutis worden niet door de verzekeraar vergoed.

Deel deze post