Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Last van een oneffen huid?

HomeLast van een oneffen huid?

Stoor jij je aan je doffe huid? Of heb je last van een grove en/of onregelmatige huidstructuur?
Onderga dan fractional needling behandelingen en zeg gedag tegen een oneffen huid.

Wat is het en hoe werkt het?

Fractional needling, ook bekend als microneedling, is een behandeltechniek waarbij middels minuscule naaldjes kanaaltjes in de huid worden gemaakt om de huid te verbeteren. De huid wordt tijdens de behandeling gecontroleerd beschadigd, waardoor er als het ware een schaafwond ontstaat waarbij de natuurlijke wondgenezing in gang wordt gezet. Door gelijktijdig een serum met werkzame stoffen in de huid te brengen wordt dit proces extra gestimuleerd. Hierdoor wordt de huid soepeler, sterker en egaler van kleur.

Is mijn huid geschikt voor fractional needling?

Fractional needling wordt al vele jaren effectief ingezet bij (acne)littekens, fijne lijntjes, grove poriën, hyperpigmenatie, striae en algehele huidverbetering. Doordat de huid op een milde manier gecontroleerd beschadigd wordt, is de behandeltechniek geschikt voor alle huidtypen. Ook de donkere huid.

Hoe ziet de fractional needling behandeling eruit?

Voor de behandeling start, worden er foto’s gemaakt. Deze foto’s komen in jouw persoonlijke dossier en bieden gaandeweg inzicht in het resultaat van de behandeling. Voor een optimaal behandelresultaat kan het nodig zijn de huid goed voor te bereiden met huidproducten. Tijdens een vrijblijvend consult zal dit besproken worden.

Na het maken van de foto’s wordt de huid gereinigd. Tijdens de behandeling beweegt de huidtherapeut de pen met de naaldjes in horizontale, verticale en diagonale richtingen over de huid. Als tussenstof wordt er gewerkt met een serum van hoog geconcentreerd hyaluronzuur.

Welke reactie kan ik verwachten na de behandeling?

Na de behandeling is de huid enkele uren rood en kan branderig en warm aanvoelen. Denk hierbij aan een gevoel van een milde zonverbranding. Dit kan tot 48 uur aanhouden. Ook kan er sprake zijn van (milde) zwelling. Enkele dagen na de behandeling kan de huid licht gaan vervellen of schilferen. Dit treedt meestal op vanaf de derde dag.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld zijn er vier tot zes behandelingen nodig. Soms kan het wenselijk zijn deze cyclus van vier tot zes behandelingen te herhalen voor een blijvend resultaat. Dit is afhankelijk van je huidprobleem, de plek van de behandeling en je huidconditie. De behandelingen vinden om de twee tot acht weken plaats, de interval is afhankelijk van het huidprobleem dat je wilt behandelen.

Wil je weten of jouw huid geschikt is en wil je meer informatie? Maak dan een afspraak voor een kosteloze en vrijblijvende intake bij één van onze huidtherapeuten in Alkmaar, Amsterdam of Heerhugowaard.

Deel deze post