Zoek
Sluit dit zoekvak.

Informatieavond huidveroudering

HomeInformatieavond huidveroudering
Dinsdag 27 februari 2024 organiseren wij een informatieavond over huidveroudering en cosmetische behandelingen.

Wanneer: dinsdag 27 februari 19:00-20:30
Locatie: Centrum Oosterwal Alkmaar, Comeniusstraat 3
Sprekers: plastisch chirurg Jorien Werkman en huidtherapeut Nike Ramaker
Kijk live mee bij diverse behandelingen!
Aanmelden: info@qyoutis.nl of bel 072 2034034

Huidveroudering is een natuurlijk proces waar iedereen mee te maken krijgt. De een heeft er geen probleem mee en de andere stoort zich eraan. Gelukkig is er vaak iets aan te doen. Bij ons kun je voor vrijwel alle cosmetische behandelingen terecht.

Wat is huidveroudering?

Als we ouder worden, verandert onze huid. Deze wordt slapper en er kunnen onregelmatigheden en kleurverandering ontstaan. Ook krimpen onze gezichtsbotten en verliezen we spier en vetweefsel, waardoor de huid niet meer zo strak om ons gezicht heen zit.

Wat gebeurt er met je huid?

Vanaf het 30e levensjaar begint de huid tekenen van veroudering te vertonen. In de loop van de jaren nemen de kenmerken van veroudering steeds verder toe. De huid verliest o.a. elastine, collageen en hyaluronzuur. Hierdoor wordt de huid slapper en gaat hangen. Ook wordt de huid dunner en droger. Er ontstaan rimpels, plooien, (pigment)vlekken en rode vaatjes.

Hoe ontstaat huidveroudering?

Naast het natuurlijk verouderingsproces, kan de huid versnelt verouderen door externe factoren. Denk hierbij aan zonlicht, roken, vervuiling, stress en ongezonde voeding.

Wat kunt u er zelf aan doen?

Wees voorzichtig met zonlicht, al vanaf jonge leeftijd. Verzorg uw huid goed met beschermende crèmes met een hoge zonbeschermingsfactor. Probeer niet te roken en drink voldoende water.

Hoe kan de verouderende huid worden behandeld?

De gevolgen van huidveroudering kunnen op verschillende manieren worden behandeld. Naast tijdelijke injectables, zoals botox en fillers kan een chirurgische ingreep, zoals een ooglidcorrectie of een facelift een oplossing zijn. Daarnaast kunnen huidoneffenheden behandeld worden met laser of flitslicht. Uniek in Nederland is Forever Young BBL, de nieuwste huidverjongende behandeling op basis van flitslicht die het genetisch verouderingsproces aanpakt en zelfs stop kan zetten.

Bij Qyoutis kun je voor vrijwel alle cosmetische behandelingen terecht. Wij werken nauw samen in ons cosmetisch team met dermatologen, plastisch chirurgen en huidtherapeuten. Wij vinden het belangrijk dat je je goed laat voorlichten als je een cosmetische behandeling overweegt. Een eerste cosmetisch consult bij ons is daarom kosteloos en vrijblijvend.

Deel deze post