Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Strijd tegen huidverslapping!

HomeStrijd tegen huidverslapping!

Soms wil je liever geen chirurgische ingreep of wil je er nog even mee wachten. Is er dan een andere behandeling tegen huidveroudering? Jazeker, de PlexR® is hét alternatief voor de behandeling van rimpels, hangende oogleden, kraaienpootjes en een verslapte huid in het algemeen! Zonder te snijden!

Hoe werkt de PlexR®?

De PlexR® is een soft surgery behandeling voor verstrakking, verjonging en het verwijderen van overtollig huid zónder een chirurgische ingreep. De PlexR® werkt op basis van plasma dat ontstaat als gevolg van gasmoleculen uit de lucht. Tijdens de behandeling verdampt een straal plasma het bovenste laagje huid, met huidvermindering als gevolg. Door dit proces trekken de huidvezels samen en geven direct een liftend effect. Naast de huidvermindering en lifting zorgt de behandeling voor verdere huidversteviging doordat de collageenaanmaak wordt gestimuleerd.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid huidverslapping, de complexiteit van het behandelgebied en de persoonlijke wensen. Doorgaans is één behandeling voldoende, maar het kan voorkomen dat meerdere behandelingen nodig zijn voor het gewenste resultaat.

Hoe ziet een behandeling eruit?

De huid die behandeld wordt, zal eerst gereinigd worden waarna er een verdovende crème wordt  aangebracht. Na de inwerktijd van de verdovende crème wordt deze verwijderd. Vervolgens start de huidtherapeut met de behandeling. Tijdens de behandeling is er geen direct contact tussen de huid en het PlexR® apparaat. Het apparaat werkt op basis van een elektrische spanningsboog met geladen plasma. De huid wordt puntsgewijs aangestipt met dit plasma. Door deze bijna-aanraking verdampt de bovenste laag van de huid. De huid zal hierna rood en gezwollen zijn en korstvorming vertonen. Tot slot wordt er een crème op basis van zink aangebracht om de korst in te laten drogen en het herstel te bevorderen.

Wat is de hersteltijd?

De korstjes verdwijnen gemiddeld tussen de vijf tot veertien dagen. De huid zal volledig hersteld zijn na vier tot zes weken. Na de behandeling krijgt men verzorgingsproducten mee voor thuisgebruik, bestaande uit herstellende crèmes en een UV-bescherming met een hoge SPF.

Wat is het resultaat van de behandeling?

De opbouw van het collageen en hiermee de huidverbetering gaat door na de behandeling. Na enkele weken zijn de collageenvezels flink toegenomen. Dit resulteert in een verdikking van de huid. Samen met de huidvermindering (door de verdamping) en lifting (krimping van elastische vezels) zorgt dit voor verdere huidversteviging en vertraging van verdere veroudering en huidverslapping. Het resultaat is permanent, totdat er door het normale huidverouderingsproces weer huidslapte optreedt.

Kortom: een prachtige behandeling om de strijd tegen huidverslapping aan te gaan!

Wil jij weten of de PlexR® voor jou geschikt is? Maak dan een vrijblijvende en kosteloze afspraak bij één van onze huidtherapeuten. Je kunt ook een afspraak maken voor het gezamenlijk spreekuur met een plastisch chirurg en een huidtherapeut als je een combinatie van behandelingen wilt of nog niet weet wat voor jouw situatie de beste behandelmethode is.

Deel deze post