Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een frisse blik na een wenkbrauwlift

HomeEen frisse blik na een wenkbrauwlift

Soms zie je er vermoeid uit, terwijl je dat niet bent. Een wenkbrauwlift kan er dan voor zorgen dat je er weer uitgerust uitziet.

Waarom een wenkbrauwlift?

Zware bovenoogleden, hoofdpijn, gezichtsveldbeperking of een vermoeide uitstraling kunnen een reden zijn om een arts te raadplegen. De arts bekijkt wat de oorzaak van deze klachten is. Indien het een huidoverschot van de bovenoogleden betreft kan een bovenooglidcorrectie worden verricht. Een wenkbrauwlift kan vaak een oplossing zijn bij laagstaande wenkbrauwen. Soms zijn beiden noodzakelijk.

Hoe verloopt een wenkbrauwlift?

Een wenkbrauwlift vindt plaats onder lokale verdoving. Er wordt een reepje huid en vet in de bovengrens van de wenkbrauw verwijderd. Je krijgt een litteken net boven de wenkbrauwen. Middels vier sneetjes in de behaarde hoofdhuid kan, naast de wenkbrauwen, ook het hele voorhoofd gelift worden. Dit is de endoscopische voorhoofdslift. Welke methode wordt gekozen hangt af van de situatie en wens van de patiënt. Door een wenkbrauwlift wordt vaak het eventuele huidoverschot van het bovenooglid ook strakker getrokken.

Wat kun je na de operatie verwachten?

Na de operatie adviseren wij elk uur een kwartier te koelen gedurende vier dagen. Je mag zes weken niet sporten. De hechtingen worden na een week verwijderd. Er kan sprake zijn van wat gevoelloosheid rondom het operatiegebied. Na verloop van tijd verdwijnt dit vanzelf.

Wat zijn de effecten en risico’s?

Het zware gevoel op de oogleden, de hoofdpijn en gezichtsveldbeperking zullen tot het verleden behoren. Je ziet er weer uitgerust en fris uit. Bij elke ingreep is er altijd een kans op nabloeding, ontsteking of wondjes. Dit komt gelukkig heel weinig voor. Bij Qyoutis in Centrum Oosterwal vindt de ingreep altijd plaats op een gecertificeerde operatiekamer door een ervaren plastisch chirurg. Veilig en vertrouwd dus!

Goede voorlichting

Omdat wij het belangrijk vinden dat je goed voorbereid bent op een mogelijke ingreep, is een eerste consult altijd kosteloos en vrijblijvend. Onze plastisch chirurgen kunnen je uitgebreid over de mogelijkheden en risico’s vertellen en geven je altijd een eerlijk advies.

Deel deze post