Zoek
Sluit dit zoekvak.

Chocolade en acne

HomeChocolade en acne

Het is weer bijna Pasen! Al weken liggen de winkels vol met chocolade hazen en paaseieren. De meeste mensen ervaren een blij en gelukkig gevoel van het eten van chocolade. De hersenen maken de stof endorfine aan, waardoor je dit gevoel kan ervaren. Maar is chocolade goed voor je gezondheid? En krijgen we wel of niet puistjes van chocolade?

Chocolade bestaat uit een mengsel van cacaopoeder, cacaoboter en suiker. Pure chocolade heeft een positief effect op de bloedvaten door het hoge gehalte van flavanolen (antioxidanten). Toch is het verstandig om niet te veel chocolade te eten, want het bevat ook veel verzadigde vetten en calorie├źn.

Helaas kan er niet met zekerheid gezegd worden dat chocolade of cacao invloed heeft op het ontstaan of de ernst van de acne. Vanuit wetenschappelijke studies is er geen verband tussen chocolade en acne. Desondanks kan er verergering ontstaan van de acne na het eten van meer suikers in chocolade door een hoog glychemische index.

Wil je weten wat de oorzaak kan zijn van jouw acne? Of hoe je hier van af kan komen? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek of klik hier voor meer informatie.

Deel deze post