Zoek
Sluit dit zoekvak.

Functionele behandelingen met Botox

HomeBehandelingenInjectablesFunctionele behandelingen met Botox

Algemeen

Botox® heeft met name bekendheid verworven vanwege de cosmetische toepassing van het product. Maar daarnaast wordt het ook veel gebruikt bij de behandeling van klachten zoals migraine, tandenknarsen en overmatig zweten.

Behandeling

Migraine
Een behandeling met Botox® tegen migraine neemt ongeveer vijftien minuten in beslag en is nagenoeg pijnloos. Er worden enkele prikjes gezet met een zeer dunne naald in de spiertjes van je voorhoofd.

Tandenknarsen
Er worden zes tot acht kleine prikjes gezet in de kaakspieren waardoor de spanning wordt verlaagd. Dit gebeurt met een zeer dunne naald en is nagenoeg pijnloos. De behandeling duurt ongeveer vijftien minuten.

Zweten
Onder andere oksels, handpalmen en voetzolen kunnen behandeld worden met Botox®. De arts spuit met een zeer dunne naald een kleine hoeveelheid Botox® in het te behandelen gebied (tien tot vijftien prikjes per behandeling). De behandeling duurt ongeveer dertig minuten. De behandeling van de oksels is niet erg pijnlijk. De behandeling van handpalmen en voetzolen wordt soms als pijnlijk ervaren. Er kan dan een plaatselijke verdoving geven worden.

Resultaat

Migraine
Binnen veertien dagen is de Botox® helemaal ingewerkt en zou je verandering moeten merken. Van de patiënten met migraine wegens verhoogde spierspanning merkt meer dan 70% verbetering na een Botox® behandeling.

Botox® is echter een stof die door het lichaam wordt afgebroken. Het effect van de Botox® behandeling is dus tijdelijk. Bij migraine duurt dit gemiddeld drie tot zes maanden. Wanneer de behandeling met regelmaat wordt herhaald heeft het langer effect.

Tandenknarsen
Een Botox® behandeling tegen tandenknarsen geeft nauwelijks bijwerkingen. Soms is er een kleine blauwe plek te zien, maar meestal zie je niet dat je behandeld bent.

Na de behandeling is het eindresultaat nog niet direct merkbaar. De aanspanning, dus het tandenknarsen, zal verminderen vanaf twee tot veertien dagen na de behandeling. Je hebt gemiddeld vier maanden plezier van deze behandeling.

Zweten
Al binnen een week moet je merken dat je minder zweet. gemiddeld daalt de zweetproductie na een week met zo’n 80%. Botox® is na enkele maanden uitgewerkt. Als je je niet verder laat behandelen, ga je langzaam weer zweten zoals voor de behandeling.

Als je blijvend van je okselzweet af wil, kan een miraDry behandeling een oplossing zijn.

Voor alle Botox® behandelingen geldt dat als de behandelingen met regelmaat worden herhaald, ze een langer effect hebben.

Deel deze behandeling

Veelgestelde vragen over Functionele behandelingen met Botox

Een eerste consult is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Om tot het best mogelijke resultaat te komen is een goede analyse van je gezicht van groot belang. Ieder gezicht is weer anders en vereist een eigen benadering. De arts zal aan de hand van de analyse een persoonlijk behandelplan voorstellen.

Op basis van jouw wensen en onze mogelijkheden maken wij een duidelijke en vrijblijvende offerte voor je aan.  

Tarieven

Afspraakformulier:
Functionele behandelingen met Botox

Je kunt een afspraak bij ons maken door ons te bellen. Wij streven ernaar de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De veiligheid van onze patiënten en van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus en passen onze werkwijze hier op aan.

Als je liever door ons gebeld wilt worden om een afspraak te maken, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

Vragen over je gezondheid en/of behandeling kunnen we helaas niet per e-mail beantwoorden. Wij vragen u dan ook geen vertrouwelijke (medische) gegevens via het contactformulier te delen.