Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Voorhoofdslift

Wat is het?

Door het ouder worden en door genetische aanleg kan de huid van het voorhoofd slapper worden en op de bovenoogleden drukken. Met een voorhoofdslift is de huid gladder en strakker te krijgen en kunnen de wenkbrauwen eveneens hoger worden gepositioneerd. De rimpels in het gezicht die ontstaan zijn als gevolg van de wijze waarop je bijvoorbeeld lacht of praat, zullen door een voorhoofdslift niet verdwijnen. Deze rimpels maken deel uit van jouw gelaatsexpressie en blijven aanwezig.

Behandeling

Een voorhoofdslift is een operatie waarbij de huidplooien en rimpels van de gezichtshuid worden strakgetrokken. De huid van het voorhoofd en de weefsellaag onder de huid worden door de plastisch chirurg over een groot gebied losgemaakt en aangespannen in de richting van het haar. Eventueel overtollig weefsel kan worden weggehaald via een huidsnede in het haar.

Resultaat

Na de ingreep krijg je een drukverband aangelegd rondom het voorhoofd. Desondanks zal je al snel merken dat het gebied strak is getrokken en is de herpositionering van de wenkbrauwen zichtbaar.
De littekens zijn bij nauwkeurige inspectie weliswaar altijd zichtbaar, maar vallen in de praktijk meestal nauwelijks op. Ze lopen in de behaarde hoofdhuid.
Het uiteindelijke resultaat van een voorhoofdslift is zichtbaar na enkele weken. Je rimpels in je voorhoofd zijn nagenoeg verdwenen, maar zullen nooit compleet weg zijn. Zo blijft je natuurlijke uitstraling behouden.

Veelgestelde vragen over Voorhoofdslift

Heeft u een vraag over Voorhoofdslift? Stuur ons dan een e-mail.

Tarieven

Klik hier voor de Voorhoofdslift tarieven

Folder

Bekijk hier de patiƫnteninformatie over Voorhoofdslift