Zoek
Sluit dit zoekvak.

Endoscopische voorhoofdslift

Wat is het?

Hoofdpijn, een beperkt gezichtsveld en een vermoeide, boze uitdrukking: dat zijn de typische gevolgen van omlaag gezakte wenkbrauwen en bovenoogleden. Omdat je de hele dag bezig bent je oogleden op te tillen, kunnen er bovendien horizontale lijnen op je voorhoofd ontstaan.
Een voorhoofdslift lost dit probleem op. En dankzij de endoscopische methode zijn daar slechts zes kleine, vrijwel onzichtbare sneetjes voor nodig.

Behandeling

Aan beide zijden van het voorhoofd worden twee kleine sneetjes van een centimeter in de haargrens gemaakt. Via de sneetjes worden een kleine camera en instrumenten ingebracht. Nu kan het botvlies onder de spieren van het voorhoofd worden losgemaakt. Door het botvlies aan te trekken gaan de wenkbrauwen omhoog. Als de wenkbrauwen op de goede en natuurlijke hoogte zijn gebracht wordt het botvlies tijdelijk in deze stand vastgezet. Dat gebeurt meestal met hechtingen en lijm. Het botvlies groeit hierna snel weer vast aan het bot. Het overschot aan huid hoeft met deze methode niet te worden weggesneden.

Resultaat

Na de ingreep kunnen het geopereerde gebied en de bovenoogleden zwellen en blauw worden. Om zwelling en bloeduitstortingen zoveel mogelijk te voorkomen krijg je meteen na de endoscopische voorhoofdslift een stevig verband rond je hoofd en voorhoofd.
Na ongeveer zeven tot tien dagen heb je een afspraak op de polikliniek. De plastisch chirurg verwijdert dan de hechtingen. De eventuele zwelling is meestal na twee weken grotendeels verdwenen. Het uiteindelijke resultaat van een voorhoofdslift is pas goed zichtbaar na enkele maanden omdat in de maanden na de ingreep nog kleine veranderingen kunnen optreden.

Veelgestelde vragen over Endoscopische voorhoofdslift

Heeft u een vraag over Endoscopische voorhoofdslift? Stuur ons dan een e-mail.

Tarieven

Klik hier voor de Endoscopische voorhoofdslift tarieven

Folder

Bekijk hier de patiƫnteninformatie over Endoscopische voorhoofdslift