Moedervlek verwijderen

Wat is het?

Goedaardige moedervlekken hoeven niet om medische redenen verwijderd te worden. Maar soms kun je ze als ontsierend of storend ervaren en wil je ze toch weg laten halen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld dikker zijn of een grillige wratachtige vorm hebben. Ze kunnen heel donker van kleur zijn of voor irritatie zorgen omdat je kleding erlangs schuurt. Onze plastisch chirurgen geven je deskundig en eerlijk advies over de ingreep en het te verwachten resultaat en kunnen je moedervlek verwijderen.

Behandeling

De moedervlek wordt onder plaatselijke verdoving verwijderd. Voor de operatie zal de plastisch chirurg de moedervlek aftekenen. Hierbij houdt hij rekening met de zogenaamde huidlijnen. Dit zijn de lijntjes waarin de huid plooit en hierdoor zal het litteken minder opvallen. Zeker als het gaat om moedervlekken in het gezicht, is het van groot belang om een zo mooi mogelijk resultaat te bereiken. Na het verwijderen van de moedervlek wordt de wond gehecht en komt er een hechtpleister op. De operatie duurt ongeveer 15 tot 30 minuten, afhankelijk van de plaats en grootte van de moedervlek.

Resultaat

Als een moedervlek verwijderd wordt, komt er vrijwel altijd een litteken voor terug. Onze plastisch chirurgen zullen altijd trachten dit litteken zo klein en onopvallend mogelijk te maken. Dit kunnen zij uitstekend door het gebruik van plastisch chirurgische technieken. In de eerste maanden na het verwijderen van een moedervlek kan het litteken wat roze zijn. Dit zal uiteindelijk wegtrekken en het litteken zal steeds meer vervagen.

Veelgestelde vragen over Moedervlek verwijderen

Heeft u een vraag over Moedervlek verwijderen? Stuur ons dan een e-mail.

Tarieven

Klik hier voor de Moedervlek verwijderen tarieven

Folder

Bekijk hier de patiƫnteninformatie over Moedervlek verwijderen