Littekencorrectie

Wat is het?

Littekens zijn opvallende en permanente markeringen die op allerlei manieren kunnen zijn ontstaan. Ze worden vaak als storend ervaren of geven een gevoel van onzekerheid. Door overmatig littekenvorming kan een litteken dik (hypertrofisch) worden of er kan wild vlees (keloïd) ontstaan. Gelukkig kunnen littekens minder zichtbaar worden gemaakt door de plastisch chirurg.

Behandeling

Correctie van het litteken vindt plaats onder plaatselijke verdoving. De plastische chirurg snijdt tijdens de ingreep het overtollige littekenweefsel weg en sluit vervolgens de wond. Soms wordt er zoveel weefsel weggesneden dat het nodig is om huid uit de omgeving naar de wond te verplaatsen of om huid van een ander deel van uw lichaam toe te voegen. De chirurg zal dit vooraf bespreken.
De huid wordt gehecht en afgeplakt met pleisters. Er kan eventueel een drain (slangetje) in de wond worden achter gelaten om bloed en wondvocht af te voeren. Eventuele hechtingen kunnen na zeven tot tien dagen worden verwijderd.

Resultaat

Het litteken kan in de eerste maanden na de operatie nog wat dik, rood en stug zijn. Na ongeveer een jaar is het uiteindelijke resultaat van de operatie te zien. Omdat de plastisch chirurg voorafgaand aan de operatie altijd uitvoerig je wensen en het te verwachten resultaat bespreekt, zijn de meeste mensen tevreden over het resultaat.

Veelgestelde vragen over Littekencorrectie

Heeft u een vraag over Littekencorrectie? Stuur ons dan een e-mail.

Tarieven

Klik hier voor de Littekencorrectie tarieven

Folder

Bekijk hier de pati├źnteninformatie over Littekencorrectie