Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Oorlelcorrectie

Wat is het?

Ingescheurde of doorgescheurde oorlellen kunnen ontstaan door het jarenlange gebruik van sieraden. De gaatjes scheuren uit, wat kan leiden tot verlies van je sieraden, maar ook tot een ontsierend uiterlijk van de oorlel(len). Door middel van een oorlelcorrectie kunnen je oorlellen hersteld worden. Je kunt dan zelfs na enige maanden weer opnieuw gaatjes in je oorlellen laten aanbrengen.

Naast uitgescheurde oorlellen kunnen oorlellen ook te groot in aanleg zijn. De plastisch chirurg kan bepalen of een oorlelcorrectie bij jou mogelijk is en of het gewenste resultaat bereikt kan worden.

Behandeling

Bij een uitgescheurde oorlel wordt het weefsel rondom de uitscheuring verwijderd en de huid naar elkaar toe gebracht en gehecht. Hou er rekening mee dat het litteken altijd zichtbaar kan blijven.

Bij een te grote oorlel of een reconstructie van de oorlel zal de plaats van de incisie en litteken afhankelijk zijn van het type reconstructie. Deze zal bij een verkleining aan de onderkant van de oorlel lopen. Na de reconstructie van de oorlel worden de wondranden aan elkaar gehecht met oplosbare hechtingen en afgeplakt met een pleister.

Resultaat

Na de operatie kan je de eerste dagen last hebben van een trekkende pijn rond de oorlel. De huid staat dan nog onder spanning. Het kan voorkomen dat de oorlellen één tot twee weken na de ingreep nog rood, gezwollen en gevoeliger of juist gevoelloos zijn. Al deze klachten zijn niet zorgelijk en verdwijnen na een paar weken.

Het resultaat verschilt per huidtype, maar over het algemeen zullen de littekentjes van een oorlelcorrectie na verloop van tijd vaak nauwelijks zichtbaar zijn.

In het geval van een behandeling van een uitgescheurde oorlel, zit het litteken op een meer zichtbare plek. Dit litteken zal wel zichtbaar blijven. Na een herstelperiode van een paar maanden zijn de huid en onderliggende structuren vaak weer sterk genoeg om eventueel nieuwe gaatjes voor oorbellen aan te brengen.

Veelgestelde vragen over Oorlelcorrectie

Heeft u een vraag over Oorlelcorrectie? Stuur ons dan een e-mail.

Tarieven

Klik hier voor de Oorlelcorrectie tarieven

Folder

Bekijk hier de patiënteninformatie over Oorlelcorrectie