Oorcorrectie

Wat is het?

Als je niet tevreden bent met de stand van je oren, dan is daar iets aan te doen door middel van een oorcorrectie. Een oorcorrectie is een ingreep waarbij de stand van het oor veranderd wordt.

Hoewel de meeste ooroperaties bij kinderen tussen de vijf en vijftien jaar plaatsvinden, kunnen oren ook op latere leeftijd nog goed worden gecorrigeerd. Als je oren plat tegen je hoofd liggen, krijgt je gezicht een heel ander aanzien. En het mooie is dat het resultaat voor altijd is.

Behandeling

Correctie van de afstaande oren vindt plaats onder plaatselijke verdoving. De plastisch chirurg maakt een snee aan de achterkant van het oor. Het kraakbenig skelet van het oor wordt gemodelleerd en het stukje huid dat aan de achterkant van het oor overblijft als het oor dichter tegen het hoofd komt, wordt verwijderd. De huid wordt gehecht en afgeplakt met pleisters en verband. De operatie duurt gemiddeld een uur.

Resultaat

De eerste paar dagen draag je een hoofdverband en kunnen de oren gezwollen en wat gevoelloos zijn. Dit zijn normale verschijnselen en verdwijnen vanzelf. De hechtingen lossen vanzelf op. De stand van het oor is direct na de ingreep al verbeterd en naarmate de zwelling minder wordt, wordt de nieuwe stand van de oren beter zichtbaar. Het uiteindelijke resultaat is zichtbaar na een aantal weken.

Veelgestelde vragen over Oorcorrectie

Heeft u een vraag over Oorcorrectie? Stuur ons dan een e-mail.

Tarieven

Klik hier voor de Oorcorrectie tarieven