Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Onderooglidcorrectie

Wat is het?

Hangende onderoogleden en permanente kringen of wallen onder de ogen kunnen een “vermoeide” en “bedroefde” indruk geven terwijl je dit helemaal niet bent. Met een onderooglidcorrectie door één van onze ervaren plastisch chirurgen krijg je weer een frisse uitstraling.

Veel mensen  hebben last van huidoverschot van de onderoogleden, al dan niet in combinatie met wallen onder hun ogen. Deze klachten ontstaan als gevolg van het slapper worden van de huid en de spieren rondom het oog. Ook kan een vetophoping onder het oog een oorzaak zijn. Soms is de vorm van het ooglid zodanig dat men op jonge leeftijd hier al last van kan hebben. Vaak is dit erfelijk bepaald.

Een correctie van de onderoogleden wordt regelmatig gecombineerd met die van de bovenoogleden of met een midfacelift.

Behandeling

De onderooglidcorrectie wordt onder lokale verdoving in één van onze moderne operatiekamers uitgevoerd. De plastische chirurg maakt een snee onder de oogharen van de onderoogleden. Het overtollige vet wordt weggehaald of verplaatst en het huidoverschot verwijderd. Het litteken valt in de plooi onder de wimpers en is nauwelijks zichtbaar.
Na de ingreep wordt de huid gehecht en afgeplakt met pleisters. De operatie duurt gemiddeld een uur.

Resultaat

De wond kan na een ooglidcorrectie dik, blauw en gezwollen zijn, dit verdwijnt na een of twee weken. Het operatiegebied kan nog enkele weken gevoelig zijn. Het definitieve resultaat zal even op zich laten wachten, maar nadat de zwelling is weggetrokken is de verandering al goed zichtbaar. De permanente wallen en je “vermoeide” uiterlijk behoren tot het verleden!

Veelgestelde vragen over Onderooglidcorrectie

Heeft u een vraag over Onderooglidcorrectie? Stuur ons dan een e-mail.

Tarieven

Klik hier voor de Onderooglidcorrectie tarieven

Folder

Bekijk hier de patiënteninformatie over Onderooglidcorrectie