Zoek
Sluit dit zoekvak.

Boven- en onderoogleden i.c.m. een midfacelift

HomeBehandelingenPlastische chirurgieOgenBoven- en onderoogleden i.c.m. een midfacelift

Wat is het?

Veel mensen hebben last van huidoverschot van de boven- en onderoogleden, al dan niet gecombineerd met wallen onder hun ogen en een uitgezakte huid onder de ogen waardoor plooien ontstaan. De wallen ontstaan als gevolg van het slapper worden van de huid en de spier rondom het oog en/of door een vetophoping. De plooien ontstaan doordat de huid minder elastisch wordt, hierdoor verslapt en gaat hangen.

Behandeling

Correctie van de oogleden gecombineerd met een midfacelift vindt plaats onder lokale verdoving. De plastische chirurg haalt het overtollig vel van de bovenoogleden weg en maakt een snee onder de oogharen van de onderoogleden. Het overtollige vet wordt weggehaald of verplaatst en het huidoverschot verwijderd. Gelijktijdig wordt de uitgezakte huid losgemaakt en het weefsel wordt meegelift met diepe hechtingen die verankerd worden aan het jukbeen. Hiermee komt het midden gezicht hoger te liggen en lijk je veel minder moe. De huid wordt gehecht en afgeplakt met pleisters. De operatie duurt gemiddeld een uur.

Resultaat

De wond kan na de operatie dik, blauw en gezwollen zijn. Dit is normaal en zal na een tot twee weken verdwijnen. Na zes tot twaalf weken is het uiteindelijke resultaat zichtbaar.

Veelgestelde vragen over Boven- en onderoogleden i.c.m. een midfacelift

Tarieven