Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bovenooglidcorrectie

Wat is het?

Een correctie van de bovenoogleden is een relatief kleine ingreep die zorgt voor een aanzienlijke verjonging in het gezicht. Veel mensen hebben last van huidoverschot van de bovenoogleden. Een ooglidcorrectie is één van de meest uitgevoerde plastisch chirurgische behandelingen.

Overhangende oogleden ontstaan doordat, naarmate de leeftijd vordert, de elasticiteit van de huid en spieren vermindert. Maar de vorm van het ooglid kan ook erfelijk bepaald zijn, waardoor men op jonge leeftijd hier al last van kan hebben. Afgezien van de ‘vermoeide’ of ‘bedroefde’ blik kan het ook nog andere problemen met zich meebrengen. Door constant de ogen geforceerd open te moeten houden, kun je vermoeide ogen krijgen of zelfs hoofdpijn.

Naast huidoverschot van de oogleden, kan het niet goed meer functioneren van de levatorspier zorgen voor een vermoeide of verdrietige blik. De levatorspier zorgt voor het openen van je oog. Als deze spier in het bovenooglid niet goed meer functioneert, ontstaat een laagstand van het bovenooglid. De behandeling van een hangend ooglid door een niet (goed) werkende levatorspier kan gelijktijdig met een ooglidcorrectie plaatsvinden (levatorplastiek).

Behandeling

De ooglidcorrectie wordt onder plaatselijke verdoving in één van onze ultra-moderne operatiekamers uitgevoerd.
Tijdens de operatie maakt de plastisch chirurg een snee in de plooi van het bovenooglid en verwijdert overtollige huid, onderliggend spierweefsel en eventueel overtollig vet. De operatie duurt gemiddeld een half uur. De hechtingen worden na één week verwijderd. Het litteken valt in de plooi van het ooglid en is nauwelijks zichtbaar.

Resultaat

Het resultaat van de ooglidcorrectie is meteen na de operatie zichtbaar, het huidoverschot van de bovenoogleden is verdwenen. Het behandelde gebied kan na een ooglidcorrectie dik, blauw en gezwollen zijn. Het is vaak nog enkele weken gevoelig.
Na een à twee weken is alle zwelling en de eventuele blauwe verkleuring verdwenen. Je merkt dan dat de oogopslag makkelijker is, je ogen aan het eind van de dag minder vermoeid zijn en de aanblik van je ogen veel frisser is met een ‘open blik’. Na ongeveer twee maanden is het uiteindelijk resultaat zichtbaar. In plaats van het huidoverschot zie je nu weer je bovenoogleden.

Veelgestelde vragen over Bovenooglidcorrectie

Heeft u een vraag over Bovenooglidcorrectie? Stuur ons dan een e-mail.

Tarieven

Klik hier voor de Bovenooglidcorrectie tarieven

Folder

Bekijk hier de patiënteninformatie over Bovenooglidcorrectie