Zoek
Sluit dit zoekvak.

Boven- en onderooglidcorrectie

HomeBehandelingenPlastische chirurgieOgenBoven- en onderooglidcorrectie

Omschrijving

Overhangende oogleden, rimpels rondom de ogen en permanente wallen kunnen een ‘vermoeide’ of ‘bedroefde’ achterlaten, terwijl je dat helemaal niet bent. Met een correctie van het boven- en onderooglid bij één van onze ervaren specialisten heb je weer een frisse uitstraling!

Overhangende oogleden ontstaan door de veroudering van de huid en onderliggende spier. In de loop der tijd vermindert de elasticiteit hiervan waardoor het ooglid gaat hangen. Bij de onderoogleden ligt de oorzaak eveneens in de verminderde elasticiteit van de huid, maar ook in de ophoping van vocht en/of vetweefsel. De vorm van de oogleden kan ook erfelijk bepaald zijn waardoor op jongere leeftijd al een correctie gewenst is. Naast het ontsierende effect kan het continu optrekken van de oogleden ook hoofdpijn veroorzaken.

Behandeling

De gecombineerde ooglidcorrectie wordt onder lokale verdoving in één van onze ultra-moderne operatiekamers uitgevoerd. Per ooglid wordt de overtollige huid en het spier- en vetweefsel verwijderd. De gehele operatie neemt ongeveer anderhalf tot twee uur in beslag.
De littekens vallen bij de bovenoogleden in de plooi van het ooglid waardoor ze nauwelijks zichtbaar tot onzichtbaar zijn. Bij de onderoogleden valt het litteken net onder de wimpers waardoor het ook nauwelijks op zal vallen.

Resultaat

Je zal direct na de ingreep de verandering al merken. Je bent verlost van je permanente wallen en je ‘vermoeide’ indruk.
Na de ingreep kan het behandelde gebied nog wat gezwollen zijn en verkleuren. Dit is gebruikelijk en dit zal na ongeveer een tot twee weken verdwijnen. In de weken daarna zal de huid strakker trekken en kan het resultaat steeds beter beoordeeld worden.

Veelgestelde vragen over Boven- en onderooglidcorrectie

Tarieven