Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Littekencorrectie

Wat is het?

Littekens zijn opvallende en permanente markeringen die op allerlei manieren kunnen zijn ontstaan. Ze worden vaak als storend ervaren of geven een gevoel van onzekerheid. Door overmatig littekenvorming kan een litteken dik (hypertrofisch) worden of er kan wild vlees (keloïd) ontstaan. Gelukkig kunnen littekens minder zichtbaar worden gemaakt door de plastisch chirurg.

Behandeling

Correctie van het litteken vindt plaats onder plaatselijke verdoving. De plastische chirurg snijdt tijdens de ingreep het overtollige littekenweefsel weg en sluit vervolgens de wond. Soms wordt er zoveel weefsel weggesneden dat het nodig is om huid uit de omgeving naar de wond te verplaatsen of om huid van een ander deel van uw lichaam toe te voegen. De chirurg zal dit vooraf bespreken.
De huid wordt gehecht en afgeplakt met pleisters. Er kan eventueel een drain (slangetje) in de wond worden achter gelaten om bloed en wondvocht af te voeren. Eventuele hechtingen kunnen na zeven tot tien dagen worden verwijderd.

Resultaat

Het litteken kan in de eerste maanden na de operatie nog wat dik, rood en stug zijn. Na ongeveer een jaar is het uiteindelijke resultaat van de operatie te zien. Omdat de plastisch chirurg voorafgaand aan de operatie altijd uitvoerig je wensen en het te verwachten resultaat bespreekt, zijn de meeste mensen tevreden over het resultaat.

  Deel deze behandeling

  Veelgestelde vragen over Littekencorrectie

  Heeft u een vraag over Littekencorrectie? Stuur ons dan een e-mail.

  Tarieven

  Klik hier voor de Littekencorrectie tarieven

  Folder

  Bekijk hier de patiënteninformatie over Littekencorrectie

  Afspraakformulier:
  Littekencorrectie

  Je kunt een afspraak bij ons maken door ons te bellen. Wij streven ernaar de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De veiligheid van onze patiënten en van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus en passen onze werkwijze hier op aan.

  Als je liever door ons gebeld wilt worden om een afspraak te maken, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

  Vragen over je gezondheid en/of behandeling kunnen we helaas niet per e-mail beantwoorden. Wij vragen u dan ook geen vertrouwelijke (medische) gegevens via het contactformulier te delen.