Zoek
Sluit dit zoekvak.

Liposuctie kin, hals of nek

Wat is het

Bij het ouder worden kan de hals uitzakken en kunnen er plaatselijke vetophopingen ontstaan met als gevolg een onderkin. Ook op jongere leeftijd kan je hier al last van hebben. Als met trainen en diĆ«ten de onderkin niet verdwijnt, kan liposuctie een uitstekende oplossing bieden met direct en blijvend resultaat. Door het wegzuigen van de vetophopingen krijgt de hals zijn natuurlijke contour weer terug.

De operatie

Liposuctie vindt plaats onder plaatselijke verdoving. De plastische chirurg tekent vlak voor de operatie het te corrigeren gebied af. Daarna volgt de lokale verdoving. Via kleine sneetjes op onopvallende plaatsen (bijvoorbeeld in de huidplooien) spuit de chirurg een vloeistof in het te opereren gebied. Deze vloeistof vergemakkelijkt het wegzuigen van de vetcellen en vermindert het bloedverlies. Als de vloeistof is ingewerkt, brengt de chirurg een dunne zuigbuis in via de sneetjes in de huid. De zuigbuis is aangesloten op een krachtige pomp waarmee het overtollige vetweefsel van de hals, kin of nek wordt weggezogen. Zodra voldoende vet is weggezogen worden de sneetjes gehecht.

Na de operatie krijg je een drukkend verband om de huid goed op de onderlaag te laten verkleven. Soms worst een drain aangebracht. Deze wordt verwijderd als er bijna geen wondvocht meer uitkomt. Dit is meestal na een of twee dagen. Een week na de operatie worden de hechtingen verwijderd. De littekens na liposuctie in het halsgebied zijn klein en onopvallend.

Resultaat

Na de liposuctie kan je enkele dagen tot weken last hebben van pijnlijke bloeduitstortingen, een gezwollen huid en een beurs gevoel. Ook kunnen er restzwellingen en soms verhardingen ontstaan. Een enkele keer is de huid tijdelijk gevoelloos. Dit zijn normale verschijnselen die vanzelf weer verdwijnen. Al na een paar dagen zijn de eerste resultaten te zien van de liposuctie. Het uiteindelijk resultaat van de liposuctie is na twee tot drie maanden duidelijk.

Veelgestelde vragen over Liposuctie kin, hals of nek

Tarieven