Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Liposuctie benen (bovenbenen, knieën, kuiten)

HomeBehandelingenPlastische chirurgieLiposuctieLiposuctie benen (bovenbenen, knieën, kuiten)

Wat is het?

Sommige mensen hebben aanleg voor plaatselijke vetophoping op de benen terwijl op de rest van het lichaam de vetlaag normaal is. Als door een gezonde levensstijl deze vetophopingen niet verdwijnen, kan liposuctie van de benen een mooie, natuurlijke en definitieve oplossing zijn. Voorwaarde voor deze ingreep is dat je huid voldoende elastisch is.

Is de huid dit niet en is er bovendien sprake van cellulitis (sinaasappelhuid), dan kunnen we de vetafzetting verwijderen door middel van dermo-lipectomie (dermo = huid, lipectomie = wegsnijden van vet). Een nadeel van deze ingreep is dat er littekens achterblijven.

Behandeling

Liposuctie vindt plaats onder plaatselijke verdoving. De plastisch chirurg tekent vlak voor de operatie het te corrigeren gebied af. Daarna volgt de lokale verdoving. Via kleine sneetjes op onopvallende plaatsen (bijvoorbeeld in de huidplooien) spuit de chirurg een vloeistof in het te opereren gebied. Deze vloeistof vergemakkelijkt het wegzuigen van de vetcellen en vermindert het bloedverlies. Als de vloeistof is ingewerkt, brengt de chirurg een zuigbuis in via de sneetjes in de huid. De zuigbuis is aangesloten op een krachtige pomp waarmee het overtollige vetweefsel uit de buik, de flanken of de heupen wordt weggezogen.

Zodra voldoende vet is weggezogen worden de sneetjes gehecht. Je krijgt een drukverband om de zwelling tegen te gaan en om ervoor te zorgen dat de huid goed op zijn plek blijft zitten. Een enkele keer blijft er een drain achter om overtollig wondvocht af te laten vloeien. Deze wordt na een of twee dagen verwijderd. Het drukverband wordt meestal binnen drie tot zeven dagen verwijderd. Een week na de operatie worden ook de hechtingen verwijderd. Liposuctie laat nauwelijks littekens achter. Ze zijn klein en onopvallend.

Resultaat

Na de operatie dien je een aantal weken een elastisch korset of drukkleding te dragen om de huid goed op de onderlaag te laten verkleven. Tot enkele weken na de operatie kun je last hebben van pijnlijke bloeduitstortingen, een gezwollen huid en een beurs gevoel. Ook kan je last hebben van restzwellingen en soms verhardingen. Een enkele keer is de huid tijdelijk gevoelloos. Dit zijn normale verschijnselen die vanzelf verdwijnen.

Na de behandeling zie je direct al resultaat. Je benen zijn dunner, maar het duurt nog een aantal maanden voordat het definitieve resultaat zichtbaar is.

De grootte van de liposuctie verschilt per persoon. Dit hangt af van het te behandelen gebied en jouw wensen. De plastisch chirurg bespreekt samen met jou het behandelplan uitgebreid tijdens een intake consult. Er wordt een offerte gemaakt op basis van jouw specifieke situatie.

Veelgestelde vragen over Liposuctie benen (bovenbenen, knieën, kuiten)

Heeft u een vraag over Liposuctie benen (bovenbenen, knieën, kuiten)? Stuur ons dan een e-mail.

Tarieven

Klik hier voor de Liposuctie benen (bovenbenen, knieën, kuiten) tarieven

Folder

Bekijk hier de patiënteninformatie over Liposuctie benen (bovenbenen, knieën, kuiten)