Zoek
Sluit dit zoekvak.

Liposuctie buik, heupen en flanken

HomeBehandelingenPlastische chirurgieLiposuctieLiposuctie buik, heupen en flanken

Wat is het?

Zowel mannen als vrouwen kunnen last hebben van een ‘buikje’ of van vet op de heupen of op de flanken. Hoe hard er ook getraind wordt en hoe gezond er ook gegeten wordt, het vet verdwijnt niet.

Een liposuctie kan dan een goede oplossing zijn. Deze vetophopingen worden door liposuctie weggezogen. Voorwaarde voor deze ingreep is dat je huid voldoende elastisch is.

Is de huid dit niet en is er bovendien sprake van cellulitis (sinaasappelhuid), dan kunnen we de vetafzetting verwijderen door middel van dermo-lipectomie (dermo = huid, lipectomie = wegsnijden van vet). Een nadeel van deze ingreep is dat er littekens achterblijven.

Behandeling

Liposuctie vindt plaats onder plaatselijke verdoving. De plastische chirurg tekent vlak voor de operatie het te corrigeren gebied af. Daarna volgt de lokale verdoving. Via kleine sneetjes op onopvallende plaatsen (bijvoorbeeld in de huidplooien) spuit de chirurg een vloeistof in het te opereren gebied. Deze vloeistof vergemakkelijkt het wegzuigen van de vetcellen en vermindert het bloedverlies. Als de vloeistof is ingewerkt, brengt de chirurg een zuigbuis in via de sneetjes in de huid. De zuigbuis is aangesloten op een krachtige pomp waarmee het overtollige vetweefsel uit de buik, de flanken of de heupen wordt weggezogen.

Zodra voldoende vet is weggezogen worden de sneetjes gehecht. Een enkele keer blijft er een drain achter om overtollig wondvocht af te laten vloeien. Deze wordt na een of twee dagen verwijderd. Een week na de operatie worden de hechtingen verwijderd. Liposuctie laat nauwelijks littekens achter. Ze zijn klein en onopvallend.

Resultaat

Na de operatie dien je een aantal weken een elastisch korset of drukkleding te dragen om de huid goed op de onderlaag te laten verkleven. Tot enkele weken na de operatie kun je last hebben van pijnlijke bloeduitstortingen, een gezwollen huid en een beurs gevoel. Ook kan je last hebben van restzwellingen en soms verhardingen. Een enkele keer is de huid tijdelijk gevoelloos. Dit zijn normale verschijnselen die vanzelf verdwijnen.

Na de behandeling zie je direct al resultaat. Je buik of je heupen zijn platter, maar het duurt nog een aantal maanden voordat het definitieve resultaat zichtbaar is.

Veelgestelde vragen over Liposuctie buik, heupen en flanken

Heeft u een vraag over Liposuctie buik, heupen en flanken? Stuur ons dan een e-mail.

Tarieven

Klik hier voor de Liposuctie buik, heupen en flanken tarieven

Folder

Bekijk hier de patiënteninformatie over Liposuctie buik, heupen en flanken