Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lipofilling lippen

Wat is het

Bij lipofilling wordt vet geoogst van een deel van het lichaam, bijvoorbeeld uit buik, bovenbeen of bil en hiermee worden de lippen opgevuld. Bijvoorbeeld omdat de lippen dun zijn, de verhouding tussen je boven- en onderlip niet goed is of omdat de ene kant van je lip dunner is dan de andere kant. In de eerste periode na de lipofilling zal een gedeelte van de vetcellen oplossen, maar de overige ingebrachte cellen geven een blijvend resultaat.  

Behandeling

Allereerst wordt er vet weggenomen uit het lichaam, door middel van een techniek die lijkt op liposuctie, maar in dit geval met speciale instrumenten die veel subtieler zijn en de vetcellen in leven laten. In overleg wordt bepaald waar dit wordt gedaan, vaak wordt het vet weggenomen uit de taille, de buik of de bovenbenen. Het gewonnen vet wordt direct behandeld om bruikbare materiaal en levende vetcellen over te houden.

Alleen vetcellen die nadat zij zijn ingebracht op de plek van bestemming opnieuw bloed krijgen, blijven leven. Ze moeten dan ook met grote precisie worden behandeld en zo snel mogelijk worden ingebracht. De levende vetcellen worden om die reden druppelsgewijs gelijkmatig verdeeld ingebracht op de van te voren gemarkeerde gebieden. Dit gebeurt met een hele dunne canule. Op deze manier blijft minimaal 50-70% van de vetcellen leven, mits er dus op de plek van bestemming voldoende bloedvoorziening is. De beperkende factor is dus niet of u genoeg vetcellen ter beschikking heeft om te verplaatsen, maar of er in de lippen voldoende bloedvaatjes beschikbaar zijn om de ingebrachte cellen in leven te houden.

Resultaat

Na de operatie is het uiteindelijke resultaat niet gelijk zichtbaar. Je kunt een aantal dagen last hebben van blauwe verkleuringen en de lip kan gezwollen zijn. De hoeveelheid ingebrachte vetcellen zal nog afnemen, maar de overige ingebrachte vetcellen geven een blijvend resultaat.

Veelgestelde vragen over Lipofilling lippen

Tarieven