Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lipofilling gelaat

Wat is het?

Bij lipofilling wordt vet geoogst van een deel van het lichaam, bijvoorbeeld uit buik, bovenbeen of bil en hiermee worden groeven, deuken of rimpels in het gezicht of een asymmetrie opgevuld. Ook kan je op deze manier meer volume in je gezicht brengen. In de eerste periode na de lipofilling zal een gedeelte van de vetcellen oplossen, maar de overige ingebrachte cellen geven een blijvend resultaat.  

Behandeling

Allereerst wordt er vet weggenomen uit het lichaam, door middel van een techniek die lijkt op liposuctie, maar in dit geval met speciale instrumenten die veel subtieler zijn en de vetcellen in leven laten. In overleg wordt bepaald waar dit wordt gedaan. Vaak wordt het vet weggenomen uit de taille, de buik of de bovenbenen. Het gewonnen vet wordt direct behandeld om bruikbare materiaal en levende vetcellen over te houden.

Alleen vetcellen die nadat zij zijn ingebracht op de plek van bestemming opnieuw bloed krijgen, blijven leven.  Ze moeten dan ook met grote precisie worden behandeld en zo snel mogelijk worden ingebracht. De levende vetcellen worden om die reden druppelsgewijs gelijkmatig verdeeld ingebracht op de van te voren gemarkeerde gebieden. Dit gebeurt met een hele dunne canule. Op deze manier blijft minimaal 50-70% van de vetcellen leven, mits er dus op de plek van bestemming voldoende bloedvoorziening is. De beperkende factor is dus niet of u genoeg vetcellen ter beschikking heeft om te verplaatsen, maar of er op de plek van bestemming voldoende bloedvaatjes beschikbaar zijn om de ingebrachte cellen in leven te houden.

Resultaat

Na de operatie is het uiteindelijke resultaat niet gelijk zichtbaar. Je kunt last hebben van blauwe verkleuringen en zwellingen en de hoeveelheid ingebrachte vetcellen zal nog afnemen.
Na een aantal weken zijn de zwellingen weggetrokken en is eventueel vocht verdwenen. Na drie maanden is het resultaat van de lipofilling al goed te zien. Het uiteindelijke resultaat is na een jaar zichtbaar. Het effect van een lipofilling behandeling is vaak blijvend. Het natuurlijke verouderingsproces blijft wel doorgaan. Na verloop van tijd kan je een nieuwe behandeling nodig hebben.

Veelgestelde vragen over Lipofilling gelaat

Heeft u een vraag over Lipofilling gelaat? Stuur ons dan een e-mail.

Tarieven

Klik hier voor de Lipofilling gelaat tarieven

Folder

Bekijk hier de patiƫnteninformatie over Lipofilling gelaat