Zoek
Sluit dit zoekvak.

MACS lift

Wat is het?

Een MACS-lift is een operatie waarbij de huidplooien en rimpels van de gezichtshuid worden strakgetrokken, meestal samen met de dieper gelegen weefsellagen. Met name de hals, wangen en neusplooien worden ‘gelift’. De oorspronkelijke kaaklijn van het gezicht wordt hierdoor weer mooi zichtbaar. De ingreep heeft geen effect op rimpels op het voorhoofd, rond de mond of de oogleden. Voor deze rimpels kun je een aparte behandeling ondergaan.

Het doel van een facelift is de huid weer glad en strak te krijgen, maar de rimpels in je gezicht die ontstaan zijn door de manier waarop je bijvoorbeeld lacht of praat, zullen door een facelift niet verdwijnen. Deze rimpels maken deel uit van je gelaatsexpressie en blijven altijd aanwezig. Ook moet je er rekening mee houden dat het natuurlijk verouderingsproces van je huid niet door een facelift gestopt wordt.

Behandeling

Een MACS-lift vindt plaats onder plaatselijke verdoving. De huid van de hals, de wangen en de weefsellaag onder de huid worden over een groot gebied losgemaakt en aangespannen in de richting van het oor. Eventueel overtollig vetweefsel in het halsgebied kan worden weggehaald via een huidsnede onder de kin. Na afloop wordt een verband aangebracht rond het hoofd. Aan het eind van de operatie kunnen in de wond één of meerdere drains worden achtergelaten om wondvocht en bloed uit de wond naar buiten te voeren. Deze worden na een of twee dagen verwijderd.

Resultaat

De eerste weken kan het operatiegebied nog iets verkleurd zijn en gezwollen. Na twee tot drie weken is de verkleuring verdwenen en wordt het eindresultaat zichtbaar. Littekens bevinden zich tussen het oor en de wang en zijn dun. Bij nauwkeurige inspectie zijn ze weliswaar altijd zichtbaar, maar in de praktijk vallen ze nauwelijks op. Ze lopen in de behaarde hoofdhuid en van daaruit naar beneden langs je oor. Dan maken ze een bochtje om de oorlel heen, om via de achterkant van het oor weer onder het haar te verdwijnen. Afhankelijk van de uitgebreidheid van de operatie, kan er ook een extra littekentje onder de kin voorkomen. Het uiteindelijke resultaat van de lift is pas zichtbaar na enkele weken.

Door de (onderhuidse) huidlaag te liften, wordt veroudering in het gezicht, veroorzaakt door hangende huid, goed gecorrigeerd. De gladheid en contouren van het aangezicht worden hierbij hersteld, waardoor je er jonger en meer uitgerust uitziet.

Veelgestelde vragen over MACS lift

Tarieven