Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Halslift

Wat is het?

Een halslift is een geschikte ingreep wanneer de hals en het ondergedeelte van het gelaat tekenen van uitzakking vertonen. Dit kan komen door veroudering van de huid en het onderliggende bindweefsel, door afvallen of door overgewicht. Bij een halslift wordt de huid in de hals van het onderliggend weefsel gescheiden, overtollige huid en vet worden weggehaald en de verslapte spieren van de hals worden strakgetrokken.

Het doel van de operatie is om de (jonge) contouren van de hals te herstellen. De rimpels in je gezicht die ontstaan zijn als gevolg van de wijze waarop je bijvoorbeeld lacht of praat, zullen door een halslift niet verdwijnen.

Behandeling

Dit wordt gedaan door middel van een sneetje net voor en onder het oor. Via dit sneetje kan de onderlaag, het peesblad dat de aangezichtsspieren omhult, wat strakker gezet worden. Hierdoor kan er makkelijk wat huid worden weg gehaald rond het oor zonder dat dit met spanning gesloten hoeft te worden.

Een halslift vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Aan het begin van de halslift maakt de chirurg een snede rond de oorlel, achter het oor omhoog en dan naar het achterhoofd ter hoogte van de haarlijn. Als er teveel vet aanwezig is op bepaalde plekken wordt deze eerst met verfijnde liposculptuur verwijderd. Vaak is een extra snede aan de onderzijde van de kin nodig voor correctie rond de middellijn van de hals. Daarbij wordt ook de platysma-spier strakgetrokken. Aan het einde van de operatie verwijdert de plastisch chirurg de overtollige huid en hecht de snede met een dun hechtdraadje. Na afloop van de halslift komen op de plaats van de hechtingen eventueel hechtstrips. Je krijgt een drukkend verband dat je dient te dragen tegen de zwelling.

Soms worden aan beide zijden draintjes geplaatst die eventueel bloed en wondvocht afvoeren. Deze dienen de volgende dag verwijderd te worden. De hechtingen worden één week na de operatie verwijderd.

Resultaat

De littekens zitten bij je oor, onder de kin en/of in je haarlijn. Deze zijn bij nauwkeurige inspectie weliswaar altijd zichtbaar, maar vallen in de praktijk nauwelijks op.

Als na een week het drukverband en ook de hechtingen verwijderd worden, kunt u het eerste effect van de behandeling al zien. Na ongeveer een maand is uw hals helemaal hersteld en zijn de nieuwe contouren blijvend gevormd.Na een tot anderhalve maand is het definitieve resultaat zichtbaar, maar als het verband eraf gaat kun je het eerste effect al zien.

Nadat u bent hersteld van de behandeling zorgt een halslift voor een mooi en natuurlijk resultaat. De huid in uw hals ziet er weer een stuk jonger uit. Een halslift wordt eigenlijk altijd gecombineerd met een MACS-lift.

Veelgestelde vragen over Halslift

Heeft u een vraag over Halslift? Stuur ons dan een e-mail.

Tarieven

Klik hier voor de Halslift tarieven

Folder

Bekijk hier de patiënteninformatie over Halslift