Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Verwijderen borstprothese en lipofilling

HomeBehandelingenPlastische chirurgieBorstcorrectie vrouwVerwijderen borstprothese en lipofilling

Wat is het?

Als je je borstprothesen wil verwijderen, kunnen je borsten eventueel weer gevuld worden door lipofilling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van eigen vetweefsel. Via liposuctie wordt eigen vetcellen weggenomen en in de borsten gebracht. Ongeveer de helft van het ingespoten volume vetcellen overleeft en geeft een blijvende en natuurlijke vergroting van de borst.
Onze plastisch chirurgen hebben veel ervaring met het verwijderen van borstprothesen en het doen van lipofilling. De behandeling wordt hierdoor voor elke patiƫnt met zorg uitgevoerd, zodat er een maximaal resultaat kan worden behaald.

Behandeling

Nadat de borstprotheses inclusief het kapsel verwijderd zijn, worden lichaamseigen vetcellen ingespoten in de borsten. Dit vet wordt weggenomen uit bijvoorbeeld je buik of je billen. Dit gebeurt door een techniek die lijkt op liposuctie, maar in dit geval met speciale instrumenten die veel subtieler zijn en de vetcellen in leven laten. Het gewonnen vet wordt direct behandeld om bruikbare materiaal en levende vetcellen over te houden.
Alleen levende vetcellen, die nadat zij zijn ingebracht op de plek van bestemming opnieuw bloed krijgen, blijven leven. Ze moeten dan ook met grote precisie worden behandeld en zo snel mogelijk worden ingebracht. De levende vetcellen worden om die reden druppelsgewijs gelijkmatig verdeeld ingebracht op de van te voren gemarkeerde gebieden. Dit gebeurt met een hele dunne canule. Op deze manier blijft minimaal 50-70% van de vetcellen leven, mits er dus in de borsten voldoende bloedvoorziening is. De beperkende factor is dus niet of u genoeg vetcellen ter beschikking heeft om te verplaatsen, maar of er in de borsten voldoende bloedvaatjes beschikbaar zijn om de ingebrachte cellen in leven te houden.

Resultaat

Na de operatie is het uiteindelijke resultaat niet gelijk zichtbaar. Je kunt last hebben van blauwe verkleuringen en zwellingen en de hoeveelheid ingebrachte vetcellen zal nog afnemen.
Na een aantal weken zijn de zwellingen weggetrokken en is eventueel vocht verdwenen. Na drie maanden is het resultaat van de lipofilling al goed te zien. Ongeveer de helft van het ingespoten volume vetcellen overleeft en geeft een blijvende en natuurlijke vergroting van de borst. Het uiteindelijke resultaat is na een jaar zichtbaar. Indien gewenst kan de operatie worden herhaald voor een grotere volume toename.

Veelgestelde vragen over Verwijderen borstprothese en lipofilling

Heeft u een vraag over Verwijderen borstprothese en lipofilling? Stuur ons dan een e-mail.

Tarieven

Klik hier voor de Verwijderen borstprothese en lipofilling tarieven

Folder

Bekijk hier de patiƫnteninformatie over Verwijderen borstprothese en lipofilling