Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tepel(hof)correctie

Wat is het?

Een te grote tepelhof of ingetrokken tepels kunnen als storend worden ervaren. Meestal kan dit probleem verholpen worden door een relatief kleine operatieve ingreep. Als je niet tevreden bent met de vorm of grootte van je tepelhof kan een tepelhofcorrectie een oplossing zijn. Als je last hebt van een ingetrokken tepel, kan dit met een tepelcorrectie gecorrigeerd worden. Onze plastisch chirurgen kunnen bepalen of een tepel(hof)correctie bij jou mogelijk is én of het door jou gewenste resultaat bereikt kan worden.

Behandeling

Bij een tepelhofverkleining wordt onder lokale verdoving de huid van de tepelhof losgemaakt en rondom voor een deel weggesneden. De huid wordt gehecht en met een pleister afgedekt. Bij ingetrokken tepels wordt met een kleine ingreep de tepel losgemaakt zodat hij naar voren komt. Na het hechten wordt het wondje met een pleister afgedekt. De plastisch chirurg zal ervoor zorgen dat de littekens zo min mogelijk zichtbaar zijn.

Resultaat

Na de operatie kan het behandelde gebied gezwollen zijn en er kunnen bloeduitstortingen ontstaan. Na een aantal dagen trekken deze klachten geleidelijk weg. De hechtingen worden na een week verwijderd. De littekens kunnen de eerste maanden nogal vurig van kleur zijn. Hierna zullen ze meer en meer de kleur van de huid aannemen.

Veelgestelde vragen over Tepel(hof)correctie

Tarieven