Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lipofilling borsten

Algemeen

Lipofilling is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van eigen vetweefsel voor het opvullen van  je borsten. Via liposuctie wordt eigen vetweefsel opgezogen en in de borsten ingespoten. Ongeveer de helft van het ingespoten volume vetcellen overleeft en geeft een blijvende en natuurlijke vergroting van de borst.

Onze plastisch chirurgen hebben veel ervaring met het doen van lipofilling. Hierdoor kan de behandeling voor elke patiƫnt met zorg worden uitgevoerd, zodat er een maximaal resultaat kan worden behaald.

Behandeling

Allereerst wordt er vet weggenomen uit het lichaam, door middel van een techniek die lijkt op liposuctie, maar in dit geval met speciale instrumenten die veel subtieler zijn en de vetcellen in leven laten. In overleg wordt bepaald waar dit wordt gedaan. Het gewonnen vet wordt direct behandeld om bruikbare materiaal en levende vetcellen over te houden.

Alleen vetcellen die nadat zij zijn ingebracht op de plek van bestemming opnieuw bloed krijgen, blijven leven.  Ze moeten dan ook met grote precisie worden behandeld en zo snel mogelijk worden ingebracht. De levende vetcellen worden om die reden druppelsgewijs gelijkmatig verdeeld ingebracht op de van te voren gemarkeerde gebieden. Dit gebeurt met een hele dunne canule. Op deze manier blijft minimaal 50-70% van de vetcellen leven, mits er dus op de plek van bestemming voldoende bloedvoorziening is. De beperkende factor is dus niet of u genoeg vetcellen ter beschikking heeft om te verplaatsen, maar of er in de borsten voldoende bloedvaatjes beschikbaar zijn om de ingebrachte cellen in leven te houden.

Resultaat

Na de operatie is het uiteindelijke resultaat niet gelijk zichtbaar. Je kunt last hebben van blauwe verkleuringen en zwellingen en de hoeveelheid ingebrachte vetcellen zal nog afnemen.
Na een aantal weken zijn de zwellingen weggetrokken en is eventueel vocht verdwenen. Na drie maanden is het resultaat van de lipofilling al goed te zien. Het uiteindelijke resultaat is na een jaar zichtbaar. Het effect van een lipofilling behandeling is blijvend. Indien gewenst kan de operatie worden herhaald voor een grotere volume toename.

Veelgestelde vragen over Lipofilling borsten

Tarieven