Borstlift (mastopexie)

Wat is het?

Door zwangerschap, veroudering of fors gewichtsverlies kunnen je borsten slapper worden en gaan hangen. Er is dan een overschot aan huid ontstaan ten opzichte van het overgebleven borstklierweefsel en de tepels staan lager dan vroeger. Bij een borstlift wordt het huidoverschot verwijderd en de tepels weer terug naar boven verplaatst met een stevige volle borst als resultaat.
Onze plastisch chirurgen bespreken samen met jou je wensen en bekijken of dat wat jij wil mogelijk is. Soms is naast een borstlift een lipofilling mogelijk om het gewenste resultaat te bereiken.

Behandeling

Een borstlift vindt meestal plaats onder plaatselijke verdoving. Bij deze operatie wordt het huidoverschot van de borst verwijderd, de tepels zonodig verkleind en het verzakte volume omhoog verplaatst.
Afhankelijk van de ernst van de verslapping wordt een van de volgende sneden gemaakt:

  • Rond de tepelhof
  • Rond de tepelhof en verticaal naar beneden
  • Rond de tepelhof en verticaal naar beneden en horizontaal in de borstplooi
  • Ronde de tepelhof en schuin weglopend

Soms wordt een klein draintje ingebracht die eventueel bloed en wondvocht afvoeren. Deze wordt na een dag worden verwijderd. De hechtingen lossen vanzelf op. Na de operatie is het belangrijk de eerste vier tot zes weken een stevige sportbeha te dragen.

Resultaat

Na de operatie kan je een strak, trekkerig gevoel ervaren. De eerste dagen kunnen je borsten pijnlijk en gespannen aanvoelen. Deze klachten zijn normaal en verdwijnen vanzelf. De littekens kunnen de eerste weken nog wat vurig en gezwollen zijn. Dit trekt na een paar weken weg. Een litteken heeft ongeveer een jaar nodig heeft om tot rust te komen en zal steeds minder zichtbaar worden.
Omdat de eerste weken de borsten nog wat gezwollen kunnen zijn is het uiteindelijke resultaat pas na een paar weken zichtbaar. Omdat professioneel uitgevoerde borstlift geeft een natuurlijk resultaat. Mensen zijn dan ook erg tevreden over het resultaat.

Veelgestelde vragen over Borstlift (mastopexie)

Heeft u een vraag over Borstlift (mastopexie)? Stuur ons dan een e-mail.

Tarieven

Klik hier voor de Borstlift (mastopexie) tarieven