Zoek
Sluit dit zoekvak.

Borstcorrectie man – liposuctie en/of klierverwijdering

HomeBehandelingenPlastische chirurgieBorstcorrecties man (gynaecomastie)Borstcorrectie man - liposuctie en/of klierverwijdering

Wat is het?

Hoewel er weinig over gesproken wordt, komt het veel voor. 40% van de mannelijke bevolking heeft te maken met enige mate van borstvorming (gynaecomastie). Voor veel mannen kan dit problemen geven. Door liposuctie en/of klierverwijdering kan het teveel aan vet- en/of klierweefsel worden weggehaald.

Behandeling

Bij deze operatie wordt het overschot aan borstweefsel verwijderd onder plaatselijke verdoving. De plastisch chirurg tekent het te behandelen gebied af. Er wordt een vloeistof in de borst gespoten die ervoor zorgt dat het vetweefsel makkelijk kan worden weggezogen. Dit gebeurt met een dunne zuigbuis. Om het overtollige klierweefsel weg te halen, maakt de plastisch chirurg een kleine snede onder de tepel. Er ontstaat dan een halvemaan-vormig litteken. Soms is alleen liposuctie of alleen het verwijderen van het klierweefsel voldoende om een mooi resultaat te behalen.

Na de operatie worden de sneetjes gehecht en afgeplakt met een wondpleister. De borstkas wordt na afloop van de operatie verbonden met een steun gevend hemd of thoraxband om de zwelling tegen te gaan. De behandeling duurt gemiddeld een tot anderhalf uur.

Resultaat

Na de operatie kan het operatiegebied nog enigszins blauw verkleurd zijn en iets gezwollen. Ook kan je last hebben van stijfheid. Dit is normaal en verdwijnt na enkele dagen tot weken. De littekens kunnen in de eerste weken nog wat vurig zijn, maar na enkele maanden zijn ze nog nauwelijks zichtbaar. Het uiteindelijke resultaat is na ongeveer drie maanden zichtbaar.

Veelgestelde vragen over Borstcorrectie man – liposuctie en/of klierverwijdering

Tarieven