Beenlift (eventueel in combinatie met liposuctie)

HomeBehandelingenPlastische chirurgieBenenBeenlift (eventueel in combinatie met liposuctie)

Wat is het?

Als je ouder wordt of als je gewicht verliest, kan de huid van de bovenbenen verslappen en gaan hangen. Bij een beenlift wordt het overschot aan huid en eventueel vetweefsel van het bovenbeen verwijderd. De rest van de huid wordt vervolgens weer strak aangelegd om de bovenbenen. Door het strakker opspannen van de huid krijgt de bovenbenen een fraaier aanzien. In sommige gevallen kan een aanvullende ingreep, zoals een liposuctie nodig zijn. De plastisch chirurg zal met jou uitgebreid de mogelijkheden en het te verwachten resultaat bespreken.

De operatie

Een dijbeenlift kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Welke techniek gebruikt wordt, hangt vooral af van de plek waar de lift zal plaatsvinden (het deel van het bovenbeen dat je graag gelift wilt hebben) en van de hoeveelheid huid die weggenomen gaat worden.

De meest gebruikte methode begint met het insnijden van de huid in de lies, waarna de snee eventueel wordt doorgetrokken naar beneden naar de binnenkant van het dijbeen. De lengte van de snede is afhankelijk van de hoeveelheid huid die verwijderd zal moeten worden.

Wanneer er vooral een lift gewenst is van de binnenkant en voorzijde van de dijbenen dan zal het litteken kleiner zijn. Het litteken loopt in dit geval meestal van de lies aan de voorkant tot aan de billen aan de achterkant.

Wanneer de gehele dijbenen gelift dienen te worden dan zal huid over de gehele lengte van de binnenzijde van het bovenbeen worden weggenomen. Met deze methode kan er naast de overtollige huid, ook wat meer vetweefsel worden weggehaald.

In het geval van de beenlift met liposuctie kan er een extra litteken nodig zijn.

Na de operatie krijg je naast verband of tape om de wonden te bedekken, ook een compressieverband om de zwelling tegen te gaan en om ervoor te zorgen dat de huid goed op zijn plek blijft zitten. Soms worden er drains geplaatst om het bloed en wondvocht af te voeren. De drains worden binnen enkele dagen weer verwijderd. Het drukverband wordt meestal binnen drie tot zeven dagen verwijderd. Na een week worden ook de hechtingen verwijderd. Gedurende een aantal weken dien je een compressiebroek te dragen.

Resultaat

Een beenlift operatie geeft een goed resultaat dat al vrij snel na de operatie zichtbaar zal zijn. Het uiteindelijke resultaat is het beste te beoordelen vanaf drie maanden na de operatie, nadat alle zwelling is weggetrokken. Je benen zullen een slanker en strakkere aanblik hebben. Hoe meer huid en vetweefsel is weggenomen, hoe langer het eindresultaat op zich laat wachten. In het geval van de uitgebreide beenlift kunnen de contouren van de bovenbenen tot zes maanden veranderen.

Veelgestelde vragen over Beenlift (eventueel in combinatie met liposuctie)

Heeft u een vraag over Beenlift (eventueel in combinatie met liposuctie)? Stuur ons dan een e-mail.

Tarieven

Klik hier voor de Beenlift (eventueel in combinatie met liposuctie) tarieven