Zoek
Sluit dit zoekvak.

Armlift

Wat is het?

Door ouder worden of gewichtsverlies kan de huid van de bovenarmen te ruim worden en gaan hangen. Bij een armlift wordt het overschot aan huid en eventueel vet van de bovenarm verwijderd. Door het strakker opspannen van de huid krijgt de bovenarm een fraaier aanzien. In sommige gevallen wordt een aanvullende ingreep zoals een liposuctie voorgesteld.

Behandeling

Om een armlift uit te voeren, zal de plastisch chirurg een snee langs je arm creƫren. De locatie en de lengte van de snee is afhankelijk van de hoeveelheid huid die verwijderd zal moeten worden. Vaak loopt deze van de oksel tot aan de elleboog. Met deze langere snede kan de plastisch chirurg optimaal je overtollige huid verwijderen. Eventueel kan de armlift met liposuctie gecombineerd worden. Dan kan er een extra horizontaal litteken in de okselplooi nodig zijn. Met behulp van een dunne zuigbuis wordt dan onder op egale wijze het vetoverschot van de armen verwijderd.

Na de operatie is de arm soms wat verkleurd en iets gezwollen. Dit is na enkele dagen tot weken verdwenen. Het uiteindelijke resultaat is zichtbaar na 6-12 weken. Je krijgt van ons een licht drukkend verband of kompres mee, hiermee kun je de zwelling de eerste vier weken tegengaan. De hechtingen lossen vanzelf op.

Resultaat

De armlift procedure geeft een mooi resultaat dat al vrij snel na de operatie zichtbaar zal zijn. Het uiteindelijke resultaat is het beste te beoordelen vanaf drie maanden na de operatie, nadat echt alle zwelling is weggetrokken. Je armen zullen een slanker en strakkere aanblik hebben. Hoe meer huid en vetweefsel is weggenomen, hoe langer het eindresultaat op zich laat wachten. In het geval van de uitgebreide armlift kan het aanzicht van uw bovenarm tot zes maanden veranderen.

Veelgestelde vragen over Armlift

Heeft u een vraag over Armlift? Stuur ons dan een e-mail.

Tarieven

Klik hier voor de Armlift tarieven

Folder

Bekijk hier de patiƫnteninformatie over Armlift