Zoek
Sluit dit zoekvak.

Spider naevi

Wat is het?

Een ‘spider naevus’ is een plaatselijke verwijding van een oppervlakkig huidvaatje, meestal in het gezicht. Het lijkt op een spinnetje: een rood stipje met uitlopertjes. Spider naevi ontstaan meestal door hormonale invloeden. Tijdens de zwangerschap, maar ook op zeer jonge leeftijd, bij kinderen die in de groei zijn. Op latere leeftijd verdwijnen spider naevi zelden vanzelf. Het verschijnsel is onschuldig, maar wordt vaak wel als storend ervaren.

Behandeling

Spider naevi zijn doorgaans goed te behandelen met lasertherapie. Door de rode bloedvaatjes heel kort te verhitten met laserlicht van een specifieke golflengte gaan ze kapot en worden ze opgeruimd door het lichaam. De behandeling is niet pijnloos, maar wel goed te verdragen. Laserbehandeling van spider naevi is geschikt voor alle huidtypes.

Behandeling bij jonge kinderen raden we af. De ogen worden tijdens de behandeling afgedekt en kinderen (ook stoere!) raken dan vaak toch een beetje in paniek. Het is beter om te wachten tot je kind wat ouder is. Bovendien kunnen spider naevi bij kinderen nog vanzelf verdwijnen!

Resultaat

De opruimreactie van het lichaam duurt vrij lang. Het eindresultaat kan pas na enkele weken beoordeeld worden. Behandeling met laser geeft doorgaans een zeer fraai resultaat en laat vrijwel geen zichtbare littekens achter.

  Deel deze behandeling

  Veelgestelde vragen over Spider naevi

  Dat is afhankelijk van je klachten, het te behandelen huidgedeelte en de hoeveelheid vaatjes. Tijdens je intakeconsult maken we samen een behandelplan, inclusief het geschatte aantal behandelingen.

  Gemiddeld 30 minuten.

  Tijdens de behandeling voel je de laserpulsen als kleine elastiekjes tegen je huid schieten. De behandeling is goed te verdragen.

  De behandeling is geheel veilig, zolang je de adviezen en nazorg goed naleeft.

  Na de behandeling is je huid roder en voelt warm aan. Plaatselijk kunnen vaatjes blauw verkleuren en kan lichte zwelling zichtbaar zijn.

  Wij adviseren om de eerste 12 tot 24 uur na de behandeling geen make-up te gebruiken op de behandelde huid. Er bestaat speciale medische make-up die meteen na de behandeling kan worden aangebracht en waarover we je ook kunnen adviseren.

  Vier tot zes weken voor en na de behandeling is het zaak om directe zon zoveel mogelijk te vermijden en dagelijks een zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor te gebruiken (minimaal factor 30).

  De behandeling wordt doorgaans niet vergoed vanuit je verzekering

  Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een e-mail.

  Tarieven

  Klik hier voor de Spider naevi tarieven

  Folder

  Bekijk hier de patiënteninformatie over Spider naevi

  Alle behandelingen

  Afspraakformulier:
  Spider naevi

  Je kunt een afspraak bij ons maken door ons te bellen. Wij streven ernaar de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De veiligheid van onze patiënten en van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus en passen onze werkwijze hier op aan.

  Als je liever door ons gebeld wilt worden om een afspraak te maken, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

  Vragen over je gezondheid en/of behandeling kunnen we helaas niet per e-mail beantwoorden. Wij vragen u dan ook geen vertrouwelijke (medische) gegevens via het contactformulier te delen.