Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Spider naevi

Wat is het?

Een ‘spider naevus’ is een plaatselijke verwijding van een oppervlakkig huidvaatje, meestal in het gezicht. Het lijkt op een spinnetje: een rood stipje met uitlopertjes. Spider naevi ontstaan meestal door hormonale invloeden. Tijdens de zwangerschap, maar ook op zeer jonge leeftijd, bij kinderen die in de groei zijn. Op latere leeftijd verdwijnen spider naevi zelden vanzelf. Het verschijnsel is onschuldig, maar wordt vaak wel als storend ervaren.

Behandeling

Spider naevi zijn doorgaans goed te behandelen met lasertherapie. Door de rode bloedvaatjes heel kort te verhitten met laserlicht van een specifieke golflengte gaan ze kapot en worden ze opgeruimd door het lichaam. De behandeling is niet pijnloos, maar wel goed te verdragen. Laserbehandeling van spider naevi is geschikt voor alle huidtypes.

Behandeling bij jonge kinderen raden we af. De ogen worden tijdens de behandeling afgedekt en kinderen (ook stoere!) raken dan vaak toch een beetje in paniek. Het is beter om te wachten tot je kind wat ouder is. Bovendien kunnen spider naevi bij kinderen nog vanzelf verdwijnen!

Resultaat

De opruimreactie van het lichaam duurt vrij lang. Het eindresultaat kan pas na enkele weken beoordeeld worden. Behandeling met laser geeft doorgaans een zeer fraai resultaat en laat vrijwel geen zichtbare littekens achter.

  Deel deze behandeling

  Veelgestelde vragen over Spider naevi

  Tarieven

  Alle behandelingen

  Afspraakformulier:
  Spider naevi

  Je kunt een afspraak bij ons maken door ons te bellen. Wij streven ernaar de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De veiligheid van onze patiënten en van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus en passen onze werkwijze hier op aan.

  Als je liever door ons gebeld wilt worden om een afspraak te maken, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

  Vragen over je gezondheid en/of behandeling kunnen we helaas niet per e-mail beantwoorden. Wij vragen u dan ook geen vertrouwelijke (medische) gegevens via het contactformulier te delen.