Zoek
Sluit dit zoekvak.

PlexR

Wat is het?

De PlexR is een soft surgery behandeling voor verstrakking, verjonging en het verwijderen van overtollig huid zónder een chirurgische ingreep. De PlexR werkt op basis van plasma dat ontstaat als gevolg van gasmoleculen uit de lucht. Tijdens de behandeling verdampt een straal plasma het bovenste laagje huid, met huidreductie als gevolg. Door dit proces trekken de huidvezels samen en geven direct een liftend effect. Naast de huidreductie en lifting zorgt de behandeling voor verdere huidversteviging doordat de collageenaanmaak wordt gestimuleerd.

De PlexR kan ingezet worden voor de behandeling van:

 • (Acne)littekens
 • Striae
 • Verslapping van de hals
 • Fijne lijntjes rond de ogen

Behandeling

Allereerst wordt de huid gereinigd en wordt op het te behandelen gebied een verdovende crème aangebracht. Na de inwerktijd van de verdovende crème wordt deze verwijderd. Vervolgens start de huidtherapeut met de behandeling door het juiste handstuk te kiezen. Tijdens de behandeling is er geen direct contact tussen de huid en het PlexR apparaat. Het apparaat werkt op basis van een elektrische spanningsboog met geladen plasma. De huid wordt puntsgewijs aangestipt met de plasma. Door deze bijna-aanraking verdampt de bovenste laag van de huid met huidreductie tot gevolg. Ook trekken de huidvezels direct samen. Door deze samentrekking ontstaat een liftend effect.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid huidverslapping, de complexiteit van het behandelgebied en de persoonlijke wensen. Doorgaans is één behandeling voldoende, maar het kan voorkomen dat meerdere behandelingen nodig zijn.

Resultaat

Na de behandeling is de huid rood en kan er zwelling ontstaan. Deze zwelling kan één tot vier dagen aanhouden. Er komen korstjes op de behandelde huid. Deze korstjes verdwijnen gemiddeld tussen de vijf tot veertien dagen. De huid zal volledig hersteld zijn na vier tot zes weken. Na de behandeling krijgt men verzorgingsproducten mee voor thuisgebruik, bestaande uit een herstellende crème en een zonbescherming met een hoge SPF.

De huidverbetering en opbouw gaan door na de behandeling. Na enkele weken zijn de collageen vezels flink toegenomen. Dit resulteert in een verdikking van de huid. Samen met de huidreductie (door de verdamping) en lifting (krimping van elastische vezels) zorgt dit voor verdere huidversteviging en vertraging van verdere veroudering en huidverslappingen.

Het resultaat is permanent, totdat er door normale huidveroudering weer huidslapte optreedt.

  Deel deze behandeling

  Veelgestelde vragen over PlexR

  Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een e-mail.

  Tarieven

  Klik hier voor de PlexR tarieven

  Folder

  Bekijk hier de patiënteninformatie over PlexR

  Alle behandelingen

  Afspraakformulier:
  PlexR

  Je kunt een afspraak bij ons maken door ons te bellen. Wij streven ernaar de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De veiligheid van onze patiënten en van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus en passen onze werkwijze hier op aan.

  Als je liever door ons gebeld wilt worden om een afspraak te maken, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

  Vragen over je gezondheid en/of behandeling kunnen we helaas niet per e-mail beantwoorden. Wij vragen u dan ook geen vertrouwelijke (medische) gegevens via het contactformulier te delen.