Zoeken
Sluit dit zoekvak.

miraDry®

Wat is het?

Overmatige transpiratie door overactieve zweetklieren in de oksels (axillaire hyperhidrosis) is erg hinderlijk. Vooral als het gepaard gaat met een onprettige geur. Maar ook als hyperhidrosis niet officieel is vastgesteld kunnen zweetoksels problemen geven. (Overmatige) transpiratie onder de oksels behandelen wij met miraDry: snel, effectief, veilig en zonder operatie.

Behandeling

De huid van de oksels wordt ontsmet en afgetekend. De oksels worden met kleine injecties verdoofd. De behandelpads worden geplaatst en het miraDry systeem geeft een hele precieze dosis energie af aan de zweetklieren. Zo wordt ongeveer 80% van de klieren voorgoed uitgeschakeld. Een enkele klier blijft onder bepaalde omstandigheden helaas wat zweet afgeven.

Resultaat

Het resultaat merk je al meteen na de behandeling. Zweetklieren groeien niet opnieuw aan, waardoor de resultaten blijvend zijn. 80% van de mensen is na één behandeling (zeer) tevreden. In sommige gevallen is een tweede behandeling gewenst. Direct na de behandeling kan zwelling onder één of beide oksels optreden en kun je enige napijn hebben. Deze verschijnselen verdwijnen binnen enkele dagen tot weken.

  Deel deze behandeling

  Veelgestelde vragen over miraDry®

  Je lichaam heeft meer dan 4 miljoen zweetklieren, waarvan er zich slechts ongeveer 2% in de oksels bevinden. Het uitschakelen van deze 2% heeft geen effect op het vermogen van het lichaam om zichzelf te koelen.

  Andere behandelmogelijkheden zijn erop gericht om de zweetklieren tijdelijk uit te schakelen, of er wordt geopereerd met de daarbij behorende risico’s. Alleen de miraDry procedure biedt een blijvende oplossing met een niet-invasieve behandeling.

  Als overmatig okselzweet, kleding met vlekken of het regelmatig aanbrengen van anti-transpirant je dagelijks leven belemmeren, kun je een goede kandidaat zijn voor de miraDry procedure. Maak een afspraak om te ontdekken of de miraDry procedure geschikt is voor je.

  De miraDry behandeling is alleen geschikt voor de oksels en kan helaas nog niet worden gebruikt voor het behandelen van andere lichaamgebieden. 

  Nee. De behandeling heeft alleen effect op het gebied dat wordt behandeld. Als de zweetkliertjes onder de oksels zijn verwijderd, stopt het lichaam met het transpireren op die plek. Het lichaam zal niet ergens anders meer gaan zweten om het gemis te compenseren. 

  De meeste patiënten kunnen na de behandeling de dagelijkse bezigheden weer bijna direct hervatten. We adviseren twee weken te wachten met sporten. Indien nodig kunt u na de behandeling paracetamol slikken om de eventuele napijn te verminderen, ook wordt er geadviseerd om de behandelde plekken gedurende een paar dagen te koelen met icepacks om de zwelling te verminderen. 

  De meeste patiënten laten weten dat ze een enorme en blijvende vermindering van de transpiratie onder de oksels ervaren. In een recente klinische studie is gebleken dat de transpiratie met gemiddeld 82% was verminderd. Deze vermindering is al direct na de behandeling te merken. Zoals gebruikelijk bij medische behandelingen, kunnen de individuele resultaten per persoon verschillen. 

  Zijn er bijwerkingen na de miraDry behandeling?
  Het is normaal dat er in het behandelde gebied enkele gevoelige plekken en zwellingen zijn. Deze zijn normaal gesproken na enkele weken verdwenen. Sommige patiënten hebben een licht tintelend gevoel in de huid van de oksels dat geleidelijk zal verdwijnen. Soms kan de huid in de oksels nog enkele maanden anders aanvoelen. Uiteindelijk verdwijnt dit. 

  Ja. De verwijderde zweetklieren groeien niet opnieuw aan of worden niet opnieuw aangemaakt. De miraDry behandeling geeft een blijvende vermindering of verdwijning van transpiratie onder de oksels. 

  Ja, de miraDry behandeling is goedgekeurd door de Amerikaanse FDA (Amerikaanse Food and Drugs Administration) en draagt ook het Europese CE keurmerk. Sinds 2011 wordt de miraDry behandling met succes uitgevoerd. De behandeling is veilig en effectief. 

  Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een e-mail.

  Tarieven

  Klik hier voor de miraDry® tarieven

  Folder

  Bekijk hier de patiënteninformatie over miraDry®

  Alle behandelingen

  Afspraakformulier:
  miraDry®

  Je kunt een afspraak bij ons maken door ons te bellen. Wij streven ernaar de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De veiligheid van onze patiënten en van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus en passen onze werkwijze hier op aan.

  Als je liever door ons gebeld wilt worden om een afspraak te maken, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

  Vragen over je gezondheid en/of behandeling kunnen we helaas niet per e-mail beantwoorden. Wij vragen u dan ook geen vertrouwelijke (medische) gegevens via het contactformulier te delen.