Zoek
Sluit dit zoekvak.

Microneedling

Wat is Microneedling?

Microneedling, ook wel fractional needling genoemd, is een huidverbeteringstechniek. Met behulp van een pen met hele fijne naaldjes van chirurgisch staal worden piepkleine gaatjes in de huid gemaakt. Tegelijkertijd wordt een serum met werkzame stoffen in de huid gebracht. Het serum stimuleert de huid van binnenuit om extra collageen, elastine en hyaluronzuur aan te maken. De behandeling is geschikt voor alle huidtypen en voor iedereen die graag een egalere en gezond uitziende huid wil.

Behandeling

Na reiniging van de huid wordt het serum aangebracht en wordt de naaldjespen over de huid bewogen. Dat voelt wat branderig aan en de huid wordt rood. Daarna wordt het serum in de huid gemasseerd en brengen we een verzachtende, beschermende crème aan. De roodheid neemt binnen enkele uren af. Microneedling kan worden toegepast bij:

• Pigmentvlekken
• Littekens
• Onzuivere huid
• Fijne lijntjes
• Huidverslapping
• Grove poriën
• Vale teint

Resultaat

De huid wordt egaler, steviger en gladder en littekens en rimpeltjes worden minder zichtbaar. De huid kan na de behandeling rood worden en wat opzwellen. Er kunnen puntbloedingen zichtbaar zijn. Deze huidreacties zijn tijdelijk en verdwijnen binnen een paar dagen.

  Deel deze behandeling

  Veelgestelde vragen over Microneedling

  Drie tot zes behandelingen afhankelijk van indicatie, locatie en huidconditie. Maar om het gewenste resultaat te bereiken kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Dit bespreken we met je tijdens het intakegesprek.

  30 tot 60 minuten, afhankelijk van het behandelgebied.

  Door de penetratie van minuscule naaldjes in de huid voel je kleine prikjes, maar de behandeling is over het algemeen goed te verdragen.

  De behandeling is geheel veilig, zolang je de adviezen en nazorg goed naleeft.

  Na de behandeling is de doorbloeding beter en dat geeft even een wat roder gezicht. We verkoelen je huid met koude kompressen en een kalmerend, verzorgend product.

  Wij adviseren tenminste vier weken voor en na elke behandeling niet overmatig in de zon te zitten of de zonnebank te gebruiken. Gebruik buitenshuis zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor (minimaal SPF 30).

  Ja. Maar gebruik een verzorgende, niet-irriterende crème die geadviseerd wordt door onze huidtherapeut.

  Dat hangt af van je aanvullende verzekering. Soms heb je ook een verwijsbrief van je huisartsnodig. Check de voorwaarden van je zorgverzekering.

  Wij adviseren om de eerste 12 tot 24 uur na de behandeling geen make-up te gebruiken op de behandelde huid. Er bestaat speciale medische make-up die direct na de behandeling aangebracht kan worden en waarover we u graag adviseren.

  Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een e-mail.

  Tarieven

  Klik hier voor de Microneedling tarieven

  Folder

  Bekijk hier de patiënteninformatie over Microneedling

  Alle behandelingen

  Afspraakformulier:
  Microneedling

  Je kunt een afspraak bij ons maken door ons te bellen. Wij streven ernaar de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De veiligheid van onze patiënten en van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus en passen onze werkwijze hier op aan.

  Als je liever door ons gebeld wilt worden om een afspraak te maken, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

  Vragen over je gezondheid en/of behandeling kunnen we helaas niet per e-mail beantwoorden. Wij vragen u dan ook geen vertrouwelijke (medische) gegevens via het contactformulier te delen.