Laserontharing

Wat is het probleem?

Beharing op plekken waar je het niet wilt is storend en vervelend. Zeker als het gaat om overbeharing: te veel haar op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Zoals op de rug bij de man. Of op het gezicht en het lichaam bij de vrouw. Vaak heeft het genetische en/of hormonale oorzaken. Voor veel mensen is overbeharing in elk geval een groot probleem; ze hebben last van negatieve gevoelens en minder zelfvertrouwen. Gelukkig kunnen we er heel veel aan doen!

Behandeling

Laserlicht van een specifieke golflengte verhit de haarwortels zodanig dat nieuwe haargroei daarna niet meer mogelijk is. Haren hebben verschillende groeifasen. In de groeifase bevatten de haarzakjes het meeste pigment en zijn ze het meest gevoelig voor het laserlicht. In de rustfase, die enkele maanden duurt, kunnen ze niet effectief geraakt worden. Voor een optimaal resultaat zijn daarom meerdere behandelingen nodig, met een interval van zes weken. De behandeling is niet pijnloos, maar wel goed te verdragen.

Wij maken onder andere gebruik van de nieuwste krachtige Thunder laser, geschikt voor alle huidtypen en grote oppervlakten. Voor kleinere oppervlakten als het gelaat, de oksels en de bikinilijn is de Lightsheer uitermate geschikt. Voorwaarde bij beide lasers is wel dat de haren voldoende pigment bevatten. Zeer licht haar zal niet goed reageren. Eventueel kan elektrische epilatie voor deze lichte haren een oplossing zijn.

Gezichtsbehandeling kan, afhankelijk van je aanvullende verzekering, voor vergoeding in aanmerking komen.

Resultaat

Na zes tot acht behandelingen is de haargroei gemiddeld met 70 tot 90% verminderd. Tijdens en na de behandeling kan je huid wat rood worden en kunnen er kleine bultjes ontstaan. Die verdwijnen binnen een dag. Getroffen donkere haren kunnen als zwarte puntjes tijdelijk zichtbaar blijven, maar ze vallen na verloop van tijd vanzelf uit.

Deel deze behandeling

Veelgestelde vragen over Laserontharing

Gemiddeld zes tot acht behandelingen. Dat kan anders zijn als er sprake is van hormonale afwijkingen of bepaalde medicatie.

Afhankelijk van welk deel van je lichaam wordt onthaard, duurt een behandeling 30 tot maximaal 90 minuten. Dankzij het gebruik van de nieuwste Thunder laser is de behandeltijd voor grote huidoppervlakken – zoals de rug – een stuk korter geworden.

Tijdens de behandeling voel je de laserpulsen als kleine elastiekje tegen je huid schieten. De behandeling is goed te verdragen.

De behandeling is veilig, zolang je de adviezen en nazorg goed naleeft.

Na de behandeling kan je huid warmer aanvoelen en er wat roder uitzien. Ook kun je kleine zwarte puntjes op de huid zien liggen. Dat zijn de behandelde haren die na de behandeling niet meteen verwijderd zijn. Na ongeveer 1,5 week ‘vallen’ ze vanzelf uit.

Wij adviseren om voor en na een behandelsessie tenminste vier weken niet overmatig te zonnen of de zonnebank te gebruiken. Gebruik buitenshuis een zonnebrandcrème met een hoge SPF (minimaal 30)!

Wij adviseren om de eerste 12 tot 24 uur na de behandeling geen make-up te gebruiken op de behandelde huid.

Wanneer het om je gezicht gaat wordt de behandeling soms vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Er kan een verwijsbrief van je arts nodig zijn. Check je zorgverzekering of jij voor vergoeding in aanmerking komt.

Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een e-mail.

Tarieven

Klik hier voor de Laserontharing tarieven

Folder

Bekijk hier de patiënteninformatie over Laserontharing

Alle behandelingen

Afspraakformulier:
Laserontharing

Je kunt een afspraak bij ons maken door ons te bellen. Wij streven ernaar de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De veiligheid van onze patiënten en van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus en passen onze werkwijze hier op aan.

Als je liever door ons gebeld wilt worden om een afspraak te maken, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

Vragen over je gezondheid en/of behandeling kunnen we helaas niet per e-mail beantwoorden. Wij vragen u dan ook geen vertrouwelijke (medische) gegevens via het contactformulier te delen.