Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kersangiomen en venous lakes

HomeBehandelingenHuidtherapieKersangiomen en venous lakes

Wat is het?

Kersenwratjes (kersangiomen) zijn plaatselijke verwijdingen van oppervlakkige bloedvaatjes, zichtbaar als rode ‘bolletjes’ op de huid. Ze zijn goedaardig en kunnen soms jeuk veroorzaken. Ze ontstaan meestal op oudere leeftijd, vooral op de romp, en verdwijnen niet vanzelf. Erfelijke factoren kunnen meespelen. Sommige mensen krijgen er erg veel.

Venous lakes zijn bloedvatverwijdingen op de boven- of onderlip, zichtbaar als blauwpaarse ‘bloedblaartjes’. Ook venous lakes zijn goedaardig en gaan niet vanzelf weg. Kersangiomen en venous lakes worden vaak als hinderlijk ervaren.

Behandeling

Kersenwratjes en venous lakes zijn zeer goed te behandelen met lasertherapie. Door de uitgezette vaatjes kort te verhitten met laserlicht van een specifieke golflengte stolt het bloed in de vaatjes, waarna het lichaam de stolsels opruimt. De behandeling is niet pijnloos, maar wordt in het algemeen goed verdragen.

Resultaat

Behandeling met laser geeft doorgaans een zeer fraai resultaat en laat vrijwel nooit zichtbare littekens achter. Op de behandelde plekken kunnen eerst nog korstjes ontstaan. Die verdwijnen na enkele dagen tot weken vanzelf.

  Deel deze behandeling

  Veelgestelde vragen over Kersangiomen en venous lakes

  In het geval van kersenwratjes hangt het aantal laserbehandelingen af van je klachten en de plekken waar de wratjes zitten. Bij venous lakes is de hoeveelheid verwijde vaatjes bepalend voor de behandelduur. Tijdens het intakeconsult stellen we samen een behandelplan op, met daarin het geschatte aantal behandelingen.

  Gemiddeld 30 minuten.

  Tijdens de behandeling voel je de laserpulsjes, alsof er kleine elastiekjes tegen je huid springen. De behandeling is goed te verdragen.

  De behandeling is geheel veilig, zolang je de adviezen en nazorg goed naleeft.

  Na de behandeling is je huid roder en voelt warm aan. Plaatselijk kunnen vaatjes blauw of grijs verkleuren en kan lichte zwelling zichtbaar zijn.

  Probeer directe zon vier tot zes weken lang zoveel mogelijk te vermijden, zowel vóór als na de behandeling. Gebruik bij zonnig weer dagelijks zonnebrandcrème en lippenbalsem met hoge beschermingsfactor (minimaal factor 30).

  Wij adviseren om de eerste 24 tot 48 uur na de behandeling geen make-up te gebruiken op de behandelde huid. Er bestaat speciale medische make-up die direct na de behandeling aangebracht kan worden en waarover we je ook kunnen adviseren.

  De behandeling wordt niet vergoed door je zorgverzekeraar.

  Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een e-mail.

  Tarieven

  Klik hier voor de Kersangiomen en venous lakes tarieven

  Folder

  Bekijk hier de patiënteninformatie over Kersangiomen en venous lakes

  Alle behandelingen

  Afspraakformulier:
  Kersangiomen en venous lakes

  Je kunt een afspraak bij ons maken door ons te bellen. Wij streven ernaar de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De veiligheid van onze patiënten en van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus en passen onze werkwijze hier op aan.

  Als je liever door ons gebeld wilt worden om een afspraak te maken, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

  Vragen over je gezondheid en/of behandeling kunnen we helaas niet per e-mail beantwoorden. Wij vragen u dan ook geen vertrouwelijke (medische) gegevens via het contactformulier te delen.