Kersangiomen en venous lakes

HomeBehandelingenHuidtherapieKersangiomen en venous lakes

Wat is het?

Kersenwratjes (kersangiomen) zijn plaatselijke verwijdingen van oppervlakkige bloedvaatjes, zichtbaar als rode ‘bolletjes’ op de huid. Ze zijn goedaardig en kunnen soms jeuk veroorzaken. Ze ontstaan meestal op oudere leeftijd, vooral op de romp, en verdwijnen niet vanzelf. Erfelijke factoren kunnen meespelen. Sommige mensen krijgen er erg veel.

Venous lakes zijn bloedvatverwijdingen op de boven- of onderlip, zichtbaar als blauwpaarse ‘bloedblaartjes’. Ook venous lakes zijn goedaardig en gaan niet vanzelf weg. Kersangiomen en venous lakes worden vaak als hinderlijk ervaren.

Behandeling

Kersenwratjes en venous lakes zijn zeer goed te behandelen met lasertherapie. Door de uitgezette vaatjes kort te verhitten met laserlicht van een specifieke golflengte stolt het bloed in de vaatjes, waarna het lichaam de stolsels opruimt. De behandeling is niet pijnloos, maar wordt in het algemeen goed verdragen.

Resultaat

Behandeling met laser geeft doorgaans een zeer fraai resultaat en laat vrijwel nooit zichtbare littekens achter. Op de behandelde plekken kunnen eerst nog korstjes ontstaan. Die verdwijnen na enkele dagen tot weken vanzelf.

Deel deze behandeling

Veelgestelde vragen over Kersangiomen en venous lakes

Heeft u een vraag over Kersangiomen en venous lakes? Stuur ons dan een e-mail.

Tarieven

Klik hier voor de Kersangiomen en venous lakes tarieven

Alle behandelingen

Afspraakformulier:
Kersangiomen en venous lakes

Je kunt een afspraak bij ons maken door ons te bellen. Wij streven ernaar de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De veiligheid van onze patiënten en van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus en passen onze werkwijze hier op aan.

Als je liever door ons gebeld wilt worden om een afspraak te maken, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

Vragen over je gezondheid en/of behandeling kunnen we helaas niet per e-mail beantwoorden. Wij vragen u dan ook geen vertrouwelijke (medische) gegevens via het contactformulier te delen.