Zoek
Sluit dit zoekvak.

Goedaardige huidafwijkingen

HomeBehandelingenHuidtherapieGoedaardige huidafwijkingen

Wat is het?

In de loop van ons leven ontstaan soms kleine of grotere ‘aangroeisels’ op de huid. Denk aan steelwratjes, fibroompjes, ouderdomsplekken en ouderdomswratten. Hoewel ze goedaardig zijn en blijven, kun je ze wel als storend ervaren. Gelukkig zijn deze ontsierende huidaandoeningen door de huid- of lasertherapeut vaak eenvoudig te verminderen of volledig te verwijderen. Behandeling kan het hele jaar door plaatsvinden, afhankelijk van de plek en de aard van de huidafwijking(en). Geschikt voor alle huidtypen.

Behandeling

Op basis van de grootte en de aard van de afwijking(en) kiezen we de beste behandelmethode. Behandeling kan bestaan uit:

 • Curettage
  De goedaardige huidafwijking wordt met een ringvormig instrument (curette) oppervlakkig weggeschraapt.
 • Laser- of elektrocoagulatie
  De goedaardige huidafwijking wordt weggeschroeid door middel van hitte of elektrische stroom. Dit is niet pijnloos, maar de behandeling is goed te verdragen. Zo nodig krijg je een verzachtende zalf mee.

Resultaat

Na de behandeling kan het behandelde gebied gevoelig zijn. De huid kan wat lichter of juist donkerder van kleur worden. Afhankelijk van de plek op het lichaam zal de afwijking na een aantal dagen of weken genezen zijn.

  Deel deze behandeling

  Veelgestelde vragen over Goedaardige huidafwijkingen

  Tarieven

  Alle behandelingen

  Afspraakformulier:
  Goedaardige huidafwijkingen

  Je kunt een afspraak bij ons maken door ons te bellen. Wij streven ernaar de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De veiligheid van onze patiënten en van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus en passen onze werkwijze hier op aan.

  Als je liever door ons gebeld wilt worden om een afspraak te maken, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

  Vragen over je gezondheid en/of behandeling kunnen we helaas niet per e-mail beantwoorden. Wij vragen u dan ook geen vertrouwelijke (medische) gegevens via het contactformulier te delen.