Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Goedaardige huidafwijkingen

HomeBehandelingenHuidtherapieGoedaardige huidafwijkingen

Wat is het?

In de loop van ons leven ontstaan soms kleine of grotere ‘aangroeisels’ op de huid. Denk aan steelwratjes, fibroompjes, ouderdomsplekken en ouderdomswratten. Hoewel ze goedaardig zijn en blijven, kun je ze wel als storend ervaren. Gelukkig zijn deze ontsierende huidaandoeningen door de huid- of lasertherapeut vaak eenvoudig te verminderen of volledig te verwijderen. Behandeling kan het hele jaar door plaatsvinden, afhankelijk van de plek en de aard van de huidafwijking(en). Geschikt voor alle huidtypen.

Behandeling

Op basis van de grootte en de aard van de afwijking(en) kiezen we de beste behandelmethode. Behandeling kan bestaan uit:

 • Curettage
  De goedaardige huidafwijking wordt met een ringvormig instrument (curette) oppervlakkig weggeschraapt.
 • Laser- of elektrocoagulatie
  De goedaardige huidafwijking wordt weggeschroeid door middel van hitte of elektrische stroom. Dit is niet pijnloos, maar de behandeling is goed te verdragen. Zo nodig krijg je een verzachtende zalf mee.

Resultaat

Na de behandeling kan het behandelde gebied gevoelig zijn. De huid kan wat lichter of juist donkerder van kleur worden. Afhankelijk van de plek op het lichaam zal de afwijking na een aantal dagen of weken genezen zijn.

  Deel deze behandeling

  Veelgestelde vragen over Goedaardige huidafwijkingen

  Hoeveel behandelingen je nodig hebt hangt af van het aantal afwijkingen dat je aan wilt pakken. Doorgaans zijn voor eenzelfde plekje één of twee behandelingen nodig.

  Ongeveer 30 minuten.

  De behandeling is veilig, zolang je de adviezen en nazorg goed naleeft.

  Na behandeling kan de huid warm en branderig aanvoelen. Er kan een ingedroogd korstje of schaafwondje ontstaan, waar je niet aan moet komen. Na enkele uren, en maximaal een dag, is je huid qua gevoel weer rustig.

  Het advies is om het korstje/wondje zo droog mogelijk te houden (geen vette crème opsmeren). Een antiseptische crème wordt alleen geadviseerd wanneer het wondje ontstoken is geraakt.

  Wij adviseren om voor en na een behandelsessie tenminste vier tot zes weken niet overmatig te zonnen of de zonnebank te gebruiken. Gebruik buitenshuis zonnebrandcrème met een hoge SPF (minimaal 30)!

  Wij adviseren u de eerste 12 tot 24 uur na de behandeling geen make-up te gebruiken op de behandelde huid.

  Nee, de behandeling komt niet voor vergoeding in aanmerking.

  Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een e-mail.

  Tarieven

  Klik hier voor de Goedaardige huidafwijkingen tarieven

  Folder

  Bekijk hier de patiënteninformatie over Goedaardige huidafwijkingen

  Alle behandelingen

  Afspraakformulier:
  Goedaardige huidafwijkingen

  Je kunt een afspraak bij ons maken door ons te bellen. Wij streven ernaar de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De veiligheid van onze patiënten en van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus en passen onze werkwijze hier op aan.

  Als je liever door ons gebeld wilt worden om een afspraak te maken, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

  Vragen over je gezondheid en/of behandeling kunnen we helaas niet per e-mail beantwoorden. Wij vragen u dan ook geen vertrouwelijke (medische) gegevens via het contactformulier te delen.