Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Forever Young BBL®

Wat is Forever Young BBL?

Forever Young BBL is een huidverbeterende behandeling op basis van lichtenergie. Door het natuurlijke verouderingsproces wordt je huid slapper en de teint wat valer. De huidstructuur wordt grover en er ontstaan rimpeltjes, zichtbare vaatjes en pigmentvlekken. Forever Young BBL kan dit proces vertragen en zelfs terugdraaien! Het is bedoeld als onderhoudsbehandeling en wordt, voor het beste resultaat, één of twee keer per jaar herhaald. De behandeling is geschikt voor alle huidtypes, met uitzondering van de zeer donkere huid.

Behandeling

De behandeling is gebaseerd op geavanceerde lichtflitstechniek. Licht in specifieke golflengtes geeft op verschillende dieptes in de huid z’n energie af. Dit stimuleert zowel de celvernieuwing als de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur. Ook zichtbare tekenen van huidveroudering worden behandeld, waardoor die verminderen en soms zelfs geheel verdwijnen. De behandeling is vrijwel pijnloos en vergt weinig tot geen hersteltijd.
Forever Young BBL kan worden ingezet voor:

 • Fijne lijntjes en rimpeltjes
 • Vergroving van de huid
 • Pigmentplekken en sproeten
 • Zichtbare vaatjes en roodheid

Resultaat

Na de behandeling kan de huid rood worden en warm en branderig aanvoelen. Pigmentvlekken of vaatjes in het gezicht verkleuren en er kunnen korstjes ontstaan. Deze verschijnselen zijn tijdelijk.

Na de behandeling voelt de huid zachter aan. Poriën vallen minder op, pigmentvlekken en roodheid trekken weg. Door de behandeling regelmatig te ondergaan, als een soort onderhoudsbeurt, wordt de genexpressie van de oudere huid weer teruggebracht naar het niveau van een jonge huid. En dat is bijzonder! Het effect zie je duidelijk: minder rimpels, minder pigmentvlekken, een egalere huid en een jonger uiterlijk.

  Deel deze behandeling

  Veelgestelde vragen over Forever Young BBL®

  Afhankelijk van het huidgebied kan de behandeling 30 tot 120 minuten duren.

  We adviseren om te starten met vier behandelingen, verdeeld over één jaar. Daarna raden wij aan om je fittere huid te onderhouden met twee behandelingen per jaar om de conditie goed te houden en verder te verbeteren. Voor het behandelen van pigment of diffuse roodheden kunnen twee tot zes behandelingen nodig zijn. Dit hangt af van de indicatie en bespreken we tijdens je intakegesprek.

  De BBL behandeling is mild voelbaar. Soms kan het gebied rondom de ogen wat gevoeliger zijn dan de rest van de huid, maar pijnlijk is het niet.

  De behandeling is geheel veilig, zolang je de adviezen en nazorg goed naleeft.

  Na de behandeling lijkt het alsof je even in de zon hebt gezeten. Je huid is lichtelijk rood en als je pigmentvlekjes hebt, zullen die na de behandeling iets donkerder worden. De roodheid neemt binnen een dag af. Het donkerder verkleurde pigment wordt na ongeveer tien dagen weer lichter van kleur.

  Wij adviseren tenminste vier weken voor en na elke behandelsessie niet overmatig in de zon te zitten of de zonnebank te gebruiken. Gebruik als je naar buiten gaat zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor (minimaal SPF 30).

  Het is geen probleem om na de BBL behandeling make-up aan te brengen. Maar gebruik liever geen al te zware make-up die de huid te veel afsluit. Overleg hierover met je behandelaar.

  Deze behandeling wordt niet vergoed door je zorgverzekeraar.

  Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een e-mail.

  Tarieven

  Klik hier voor de Forever Young BBL® tarieven

  Folder

  Bekijk hier de patiënteninformatie over Forever Young BBL®

  Alle behandelingen

  Afspraakformulier:
  Forever Young BBL®

  Je kunt een afspraak bij ons maken door ons te bellen. Wij streven ernaar de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De veiligheid van onze patiënten en van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus en passen onze werkwijze hier op aan.

  Als je liever door ons gebeld wilt worden om een afspraak te maken, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

  Vragen over je gezondheid en/of behandeling kunnen we helaas niet per e-mail beantwoorden. Wij vragen u dan ook geen vertrouwelijke (medische) gegevens via het contactformulier te delen.