Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Flitslicht- en lasertherapie bij couperose en rosacea

HomeBehandelingenHuidtherapieFlitslicht- en lasertherapie bij couperose en rosacea

Wat is flitslicht- en lasertherapie?

Lasertherapie wordt ingezet bij de behandeling van couperose: roodheid van het gezicht, veroorzaakt door duidelijk zichtbare bloedvaatjes. Flitslichttherapie behandelt roodheid van het gezicht wanneer de bloedvaatjes niet zichtbaar zijn.
Couperose is vaak een symptoom van rosacea, dat onder meer zorgt voor een snel blozend en gloeiend gezicht (‘flushes’). Rosacea gaat bovendien vaak gepaard met puistjes, bultjes, gesprongen bloedvaatjes en ontstekingen. Ook een infectie met bepaalde micro-organismen kan meespelen. Rosacea en couperose kunnen erfelijk bepaald zijn en uitgelokt worden door bepaalde medicijnen, roken, alcoholgebruik en temperatuurwisselingen.

Behandeling

Tijdens een intakegesprek brengen we de aandoening in kaart. Bij een heel onrustige huid adviseren we eerst je huisarts te bezoeken, voor medicatie of doorverwijzing naar de dermatoloog. Als je huid rustig is start onze huidtherapeut met:

 • Lasertherapie (bij duidelijk zichtbare vaatjes in het gezicht)
 • Flitslichttherapie (bij roodheid zonder zichtbare vaatjes)

In beide gevallen worden kleine, oppervlakkige bloedvaatjes verhit door licht van een specifieke golflengte. Het bloed in de vaatjes stolt en wordt samen met de vaatwandjes door het lichaam opgeruimd. Voor een goed resultaat zijn meestal meerdere behandelingen nodig, met een interval van vier tot zes weken. Couperose en rosacea zijn chronische aandoeningen: er kunnen na verloop van tijd nieuwe zichtbare vaatjes ontstaan.
Laserbehandeling is geschikt voor alle huidtypes. Lichtflitsbehandeling kan niet worden toegepast op de zeer donkere huid.

Resultaat

Kleine vaatjes zijn soms al na één behandeling verdwenen. Voor grotere huidoppervlakken en diepere vaatjes zijn meer behandelingen nodig. Het eindresultaat is na vier tot zes weken zichtbaar. De roodheid en de verwijde bloedvaatjes zijn verminderd en de huidstructuur is verbeterd.
Direct na de behandeling kan de huid roder kleuren en warm aanvoelen. Plaatselijk kunnen vaatjes blauw verkleuren, er kan lichte zwelling zichtbaar zijn en er kunnen blaartjes en korstjes ontstaan. Die verdwijnen na een à twee weken.

  Deel deze behandeling

  Veelgestelde vragen over Flitslicht- en lasertherapie bij couperose en rosacea

  Tarieven

  Alle behandelingen

  Afspraakformulier:
  Flitslicht- en lasertherapie bij couperose en rosacea

  Je kunt een afspraak bij ons maken door ons te bellen. Wij streven ernaar de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De veiligheid van onze patiënten en van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus en passen onze werkwijze hier op aan.

  Als je liever door ons gebeld wilt worden om een afspraak te maken, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

  Vragen over je gezondheid en/of behandeling kunnen we helaas niet per e-mail beantwoorden. Wij vragen u dan ook geen vertrouwelijke (medische) gegevens via het contactformulier te delen.