Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Elektrische Epilatie

HomeBehandelingenHuidtherapieElektrische Epilatie

Wat is elektrische epilatie?

Bij elektrische epilatie wordt haartje voor haartje behandeld. Elektrische epilatie is tot nu toe de enige methode om storende lichtblonde, lichtgrijze, witte of rossige haargroei blijvend te verwijderen. Voor donkere haargroei is een laserbehandeling effectiever. Tijdens een intakegesprek kijkt de huidtherapeut samen met jou welke behandeling het beste is.
Elektrische epilatie is geschikt voor ieder huidtype en wordt vooral toegepast bij storende haargroei in gelaat en hals. Afhankelijk van je aanvullende verzekering kan de behandeling voor vergoeding in aanmerking komen.

Behandeling

Met een minuscuul naaldje zal de huidtherapeut elk haarzakje gedurende enkele seconden elektrisch verhitten. Het haarzakje wordt hierdoor uitgeschakeld. Dit voel je wel, maar het is goed te verdragen. Afhankelijk van de haargroei duurt een behandeling 15 tot 30 minuten. Achteraf kun je wat last krijgen van roodheid, lichte zwelling en bultjes. Dit is normaal en verdwijnt vanzelf. Om het ontstaan van pigmentplekjes te voorkomen moet je je huid na en tussen de behandelingen door beschermen met een goede zonbeschermingscrème (minimaal SPF 30).

Resultaat

Na elke behandeling zullen de haren dunner terugkomen, totdat ze uiteindelijk niet meer terug groeien.

  Deel deze behandeling

  Veelgestelde vragen over Elektrische Epilatie

  Om het gewenste resultaat te bereiken zijn meerdere behandelingen noodzakelijk. Een behandelperiode varieert tussen de zes maanden en de twee jaar.

  Afhankelijk van de huidoppervlakte kan een behandeling 15 tot 30 minuten duren.

  De behandeling bestaat uit kleine naaldenprikjes met warmte in de huid. Je voelt dus wat warmte, maar de behandeling is goed te verdragen.

  De behandeling is geheel veilig, zolang je de adviezen en nazorg goed naleeft.

  Na de behandeling zal het behandelde gebied er wat roder uit zien. Ook kunnen er kleine warmtebultjes ontstaan, maar die zijn doorgaans met enkele uren tot een dag weer verdwenen.

  Wij adviseren tenminste vier weken voor en na de behandeling niet overmatig in de zon te zitten of de zonnebank te gebruiken. Gebruik buitenshuis zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor (minimaal SPF 30).

  Wij adviseren je om de eerste 12 tot 24 uur na de behandeling geen make-up te gebruiken op de behandelde huid. Wij kunnen je ook adviseren in speciale medische make-up, speciaal gemaakt om direct na de behandeling aan te brengen.

  Wanneer het om je gezicht gaat wordt de behandeling soms vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Check je zorgverzekering of jij voor vergoeding in aanmerking komt.

  Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een e-mail.

  Tarieven

  Klik hier voor de Elektrische Epilatie tarieven

  Folder

  Bekijk hier de patiënteninformatie over Elektrische Epilatie

  Alle behandelingen

  Afspraakformulier:
  Elektrische Epilatie

  Je kunt een afspraak bij ons maken door ons te bellen. Wij streven ernaar de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De veiligheid van onze patiënten en van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus en passen onze werkwijze hier op aan.

  Als je liever door ons gebeld wilt worden om een afspraak te maken, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

  Vragen over je gezondheid en/of behandeling kunnen we helaas niet per e-mail beantwoorden. Wij vragen u dan ook geen vertrouwelijke (medische) gegevens via het contactformulier te delen.