Zoeken
Sluit dit zoekvak.

CoolSculpting®

Wat is CoolSculpting?

CoolSculpting is een revolutionaire methode om storende vetophopingen te verminderen, die met dieet of sporten maar niet willen verdwijnen. Het is geen manier om af te vallen, maar om het lichaam plaatselijk mooier te ronden (‘sculpten’). CoolSculpting is veilig en effectief. Het is de enige vriesmethode die bewezen werkzaam is en door de Amerikaanse FDA is goedgekeurd.

Behandeling

Samen maken we een behandelplan. Afgestemd op jouw wensen en de mogelijkheden. De duur van de behandeling hangt af van het aantal gebieden dat je wilt laten behandelen. Mogelijk zijn meerdere behandelingen nodig om het gestelde doel te bereiken.
Op een te behandelen gebied worden speciale pads aangebracht, waarmee de huid gedurende 30 tot 60 minuten wordt gekoeld tot 4 graden Celsius. Daarna wordt de huid kort gemasseerd om de bloedcirculatie weer goed op gang te brengen. CoolSculpting kan worden toegepast op:

 • Binnenzijde bovenbenen
 • Bovenarmen
 • Buik
 • Dijen
 • ‘Love handles’
 • Onderkin
 • Rug

Resultaat

De door afkoeling beschadigde vetcellen worden door het lichaam zelf opgeruimd, een proces dat drie tot vier maanden duurt. Omdat de vetcellen geleidelijk het lichaam verlaten, blijft de huid strak en is het eindresultaat heel natuurlijk. Na één behandeling verdwijnt gemiddeld 20% van de vetcellen in het behandelde gebied. Direct na de behandeling kan enige zwelling optreden en er kunnen blauwe plekjes ontstaan. Deze verschijnselen nemen na enkele dagen weer af.

Ga hier naar onze site met nog meer informatie over CoolSculpting >>

  Deel deze behandeling

  Veelgestelde vragen over CoolSculpting®

  De kosten van een CoolSculpting behandeling zijn afhankelijk van de grootte van het gebied dat je wil laten behandelen.
  Gemiddeld genomen zijn minimaal twee plaatsingen nodig om een gebied te behandelen. De kosten van de CoolSculpting behandeling worden duidelijk besproken tijdens het intakegesprek.

  De eerste vier plaatsingen kosten per plaatsing €435,-, de vijfde t/m de negende plaatsingen kosten € 425 per plaatsing en vanaf de tiende plaatsing zijn de kosten per plaatsing € 415.

  Om het gewenste resultaat te bereiken kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Ook dit bespreken we tijdens het intakeconsult.

  Het hangt ervan af om welke plekken op je lichaam het gaat en hoeveel dat er zijn. We bespreken de totale behandeltijd tijdens je intakeconsult.

  Nee. De eerste vijf minuten kan de kou een beetje prikkend/branderig aanvoelen. Daarna is de huid verdoofd en voel je niks meer van de behandeling. Tot twee weken na de behandeling kan je huid nog een beetje beurs en wat verdoofd aanvoelen.

  De behandeling is goedgekeurd door de FDA en is geheel veilig, zolang je de adviezen en nazorg goed naleeft.

  Vlak na de behandeling is de huid wat rood, dit trekt binnen enkele uren weg. Het behandelde gebied kan de eerste dagen licht gezwollen zijn en er kunnen wat blauwe plekken ontstaan. Dit trekt allemaal binnen een week weg. Het eerste resultaat laat zich na zes tot acht weken zien en het eindresultaat is pas drie maanden na de behandeling zichtbaar.

  Wij adviseren om de huid vier tot zes weken na elke behandeling goed te beschermen tegen de zon (minimaal factor 30).

  De behandeling wordt niet vergoed vanuit de verzekering

  Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een e-mail.

  Tarieven

  Klik hier voor de CoolSculpting® tarieven

  Folder

  Bekijk hier de patiënteninformatie over CoolSculpting®

  Alle behandelingen

  Afspraakformulier:
  CoolSculpting®

  Je kunt een afspraak bij ons maken door ons te bellen. Wij streven ernaar de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De veiligheid van onze patiënten en van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus en passen onze werkwijze hier op aan.

  Als je liever door ons gebeld wilt worden om een afspraak te maken, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

  Vragen over je gezondheid en/of behandeling kunnen we helaas niet per e-mail beantwoorden. Wij vragen u dan ook geen vertrouwelijke (medische) gegevens via het contactformulier te delen.