Zoek
Sluit dit zoekvak.

Chemische peeling

Wat is een chemische peeling?

Een chemische peeling, ook wel TCA peeling of fruitzuurpeeling genoemd, wordt toegepast bij diverse huidproblemen. Het zorgt dat oude en/of beschadigde huidcellen worden verwijderd. Het vermindert fijne lijntjes, acne littekens, pigmentvlekken en een vale kleur. Daarnaast maakt een peeling de huidstructuur fijner. Chemische peelings zijn geschikt voor alle huidtypen. De peelings bestaan uit verschillende concentraties en werkzame stoffen, specifiek bedoeld om bepaalde problemen gericht aan te pakken.

Behandeling

Eerst wordt de huid goed gereinigd en vervolgens behandeld met hoge concentraties van verschillende zuren, zoals salicylzuur, melkzuur of glycolzuur. Dit zijn natuurlijke zuren. Melkzuur wordt bijvoorbeeld gewonnen uit suikerriet. De term ‘chemisch’ slaat op hoe je huid reageert op de zuren: de huid gaat afschilferen, dode huidcellen laten los en de aanmaak van collageen en elastinevezels wordt gestimuleerd. Na enkele dagen komt er een frisse huid tevoorschijn die fijner oogt en aanvoelt. Chemische peelings zijn effectief bij:

  • Grove poriën
  • Doffe, vermoeide huid
  • Acné en acné littekens
  • Fijne lijntjes
  • Pigmentvlekken

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek bespreken we je huidprobleem en je wensen. We kijken uitgebreid naar je huidtype en de conditie van je huid en op basis hiervan adviseren wij een peeling die het beste bij jouw huid(probleem) past.

Peelings:

Resultaat

Na een eerste behandeling ziet de huid er vaak al stralender uit en voelt hij beter aan. Voor het beste resultaat adviseren wij meerdere behandelingen. Gemiddeld komt dat neer op drie tot zes tweewekelijkse behandelingen, afhankelijk van het huidtype en het type peeling.

Na elke behandeling kan je huid rood en geïrriteerd aanvoelen, dit trekt na enkele uren weg. In de dagen na de behandeling kan de huid wat gaan schilferen en er kunnen eventueel korstjes ontstaan. Dit kan enkele dagen duren afhankelijk van het type peeling.

Deel deze behandeling

Veelgestelde vragen over Chemische peeling

Tarieven

Alle behandelingen

Afspraakformulier:
Chemische peeling

Je kunt een afspraak bij ons maken door ons te bellen. Wij streven ernaar de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De veiligheid van onze patiënten en van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus en passen onze werkwijze hier op aan.

Als je liever door ons gebeld wilt worden om een afspraak te maken, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

Vragen over je gezondheid en/of behandeling kunnen we helaas niet per e-mail beantwoorden. Wij vragen u dan ook geen vertrouwelijke (medische) gegevens via het contactformulier te delen.