Chemische peeling

Wat is chemische peeling?

Een chemische peeling wordt toegepast bij diverse huidproblemen. Het zorgt dat oude en/of beschadigde huidcellen worden verwijderd. Het vermindert fijne lijntjes, acne littekens, pigmentvlekken en vale kleur. Daarnaast maakt een peeling de huidstructuur fijner. Chemische peeling is geschikt voor alle huidtypen.

Behandeling

Eerst wordt de huid goed gereinigd en vervolgens behandeld met hoge concentraties van verschillende zuren, zoals salicylzuur, melkzuur of glycolzuur. Dit zijn natuurlijke zuren. Melkzuur wordt bijvoorbeeld gewonnen uit suikerriet. De term ‘chemisch’ slaat op hoe je huid reageert op de zuren: de huid gaat afschilferen, dode huidcellen laten los en de aanmaak van collageen en elastinevezels wordt gestimuleerd. Na enkele dagen komt er een frisse huid tevoorschijn die fijner oogt en aanvoelt. Onze huidtherapeut kiest de peeling die het beste bij jouw huid(probleem) past. Chemische peelings zijn effectief bij:

  • Grove poriën
  • Doffe, vermoeide huid
  • Acné en acné littekens
  • Fijne lijntjes
  • Pigmentvlekken

Resultaat

Na de eerste behandeling ziet de huid er al stralender uit en voelt hij beter aan. Voor het beste resultaat adviseren wij meerdere behandelingen. Gemiddeld komt dat neer op drie tot zes tweewekelijkse behandelingen, afhankelijk van het huidtype en het type peeling. Na elke behandeling kan je huid rood en geïrriteerd aanvoelen, dit trekt na enkele uren weg. In de dagen na de behandeling kan de huid wat gaan schilferen en er kunnen eventueel korstjes ontstaan. Dit kan enkele dagen duren.

Deel deze behandeling

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Veelgestelde vragen over Chemische peeling

Er zijn meestal drie tot zes tweewekelijkse behandelingen nodig, afhankelijk van het huidtype en het type peeling.

Ongeveer 30 minuten.

De behandeling is voelbaar. De intensiteit verschilt per peeling en het aantal lagen dat wordt aangebracht. Voor maximaal comfort tijdens de behandeling zorgt een waaier voor verkoeling.

De behandeling is geheel veilig, zolang je de adviezen en nazorg goed naleeft.

Na de behandeling kan de huid er iets roder uitzien en op sommige plekken kan er even een wittig waas ontstaan. Je huid wordt gekalmeerd met verzachtende producten.

Wij adviseren je om tenminste vier weken voor en na de behandelingen niet overmatig te zonnen of de zonnebank te gebruiken. Gebruik buitenshuis zonnebrandcrème met een hoge SPF (minimaal 30).

Gebruik een dagcrème en andere producten met hoge SPF, die door je behandelaar geadviseerd worden. Dat bevordert het herstel en voorkomt irritatie!

Liever niet. Ons advies is om de eerste 12 tot 24 uur na de behandeling geen make-up te gebruiken op de gepeelde huid.

Als het gaat om je gezicht, kan het zijn dat de behandeling wordt vergoed vanuit je aanvullende verzekering. Soms heb je ook een verwijsbrief van je huisarts nodig. Check de voorwaarden van je zorgverzekering.

Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een e-mail.

Tarieven

Klik hier voor de Chemische peeling tarieven

Alle behandelingen

Afspraakformulier:
Chemische peeling

Je kunt een afspraak bij ons maken door ons te bellen. Wij streven ernaar de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De veiligheid van onze patiënten en van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus en passen onze werkwijze hier op aan.

Als je liever door ons gebeld wilt worden om een afspraak te maken, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

Vragen over je gezondheid en/of behandeling kunnen we helaas niet per e-mail beantwoorden. Wij vragen u dan ook geen vertrouwelijke (medische) gegevens via het contactformulier te delen.