Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Camouflagetherapie

Wat is camouflagetherapie?

Camouflagetherapie is een methode om storende huidverkleuringen en oneffenheden zo natuurlijk mogelijk te camoufleren. De therapie is geschikt voor alle huidtypes.

Behandeling

Bij camouflagetherapie wordt hoogwaardige medische make-up gebruikt, met een hoge concentratie kleurpigmenten. De producten zijn watervast, veegvast en hypoallergeen. De huidtherapeut bepaalt zorgvuldig de kleur die het beste bij je huid past en leert je hoe de camouflageproducten correct aanbrengt en verwijdert. Daarna kun je de producten thuis zelf dagelijks aanbrengen. Camouflagetherapie wordt toegepast bij:

 • Couperose
 • Donkere verkleuringen rond de ogen
 • Littekens
 • Pigmentplekken en melasma (zwangerschapsmasker)
 • Spataderen
 • Tatoeages
 • Vitiligo
 • Wijnvlekken

Resultaat

Camouflagetherapie maakt veel mensen minder onzeker over hun uiterlijk. Dankzij ons brede palet aan kleuren hebben we altijd een passende kleur voor je. Je leert de camouflagecrème met de juiste techniek aan te brengen, zodat je dat thuis zelf kunt doen wanneer jij dat nodig vindt.

  Deel deze behandeling

  Veelgestelde vragen over Camouflagetherapie

  Eén tot twee behandelingen, om de kleur te bepalen. Je krijgt de tijd om in verschillende soorten licht de kleur te bekijken en te beoordelen. Daarna zullen we de gewenste producten in de juiste kleur voor je bestellen.

  De kleurbepaling duurt ongeveer 45 minuten.

  Nee. Het kan voorkomen dat er bij aanraking misschien een heel klein beetje gevoeligheid is, bijvoorbeeld bij littekens.

  De behandeling is geheel veilig.

  Na de behandeling is het betreffende huidgedeelte goed gecamoufleerd. Je kunt direct zien of het resultaat naar verwachting is. En je krijgt altijd bedenktijd voordat je een definitieve keuze maakt.

  Er zijn geen beperkingen wat betreft zonlicht. Maar we adviseren je om je huid altijd voldoende te beschermen door camouflageproducten met een hoge SPF te gebruiken. Daardoor verandert ook de kleur van je huid niet, de kleur waarop je camouflageproducten zijn gebaseerd. De fixeerspray waarmee de huidgebieden vaak worden behandeld heeft een SPF 20.

  Je mag een crème gebruiken zolang die niet te vettig is, zoals een moisturizer. Een te vette crème kan de fixatie van de camouflage nadelig beïnvloeden.

  Dat hangt af van je aanvullende verzekering. Soms heb je ook een verwijsbrief van je huisarts nodig. Check de voorwaarden van je zorgverzekering.

  Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een e-mail.

  Tarieven

  Klik hier voor de Camouflagetherapie tarieven

  Folder

  Bekijk hier de patiënteninformatie over Camouflagetherapie

  Alle behandelingen

  Afspraakformulier:
  Camouflagetherapie

  Je kunt een afspraak bij ons maken door ons te bellen. Wij streven ernaar de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De veiligheid van onze patiënten en van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus en passen onze werkwijze hier op aan.

  Als je liever door ons gebeld wilt worden om een afspraak te maken, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

  Vragen over je gezondheid en/of behandeling kunnen we helaas niet per e-mail beantwoorden. Wij vragen u dan ook geen vertrouwelijke (medische) gegevens via het contactformulier te delen.