Benebellum®

Wat is het?

De Benebellum® behandeling heeft als doel hyperpigmentatie en/of melasma te verminderen. Hyperpigmentatie is een teveel aan pigment zichtbaar als bruine vlekken. Deze kunnen ontstaan door genetische factoren, leeftijd, hormonale invloeden en schildklierafwijkingen. Ook zonlicht (UV), het (verkeerd) gebruik van cosmetische producten en na huidletsel of ontstekingen kunnen bruine vlekken veroorzaken.
Melasma, ook wel ‘zwangerschapsmasker’ genoemd, is een teveel aan pigment met een hormonale oorzaak. Het is zichtbaar als een grillige bruine verkleuring, meestal op het voorhoofd, de wangen, rond de ogen of op de bovenlip.

De Benebellum® behandeling bestaat uit een ‘medium’ peeling, die dode huidcellen verwijdert en celvernieuwing stimuleert. Hierdoor verminderen de pigmentvlekken en worden poriën minder zichtbaar. De huid wordt egaler en zal zich gaan verjongen en vernieuwen. Bij deze peeling horen speciale producten, die gedurende de hele behandelperiode gebruikt dienen te worden.

Behandeling

Zes weken vóór de eerste Benebellum® behandeling begint je de huid alvast voor te bereiden met een aantal speciale producten. Deze producten zijn ontwikkeld voor de behandeling van pigment en de bescherming van de huid tegen de zon en blauw licht. De ingrediënten hebben een ‘lightening’ effect. Voor het beste resultaat gebruik je de producten vóór en tijdens de behandelperiode.

Op de dag van behandeling wordt de huid eerst gereinigd. Daarna wordt er op de plaatsen met het meeste pigment een speciaal zuur in de huid ‘gerold’, door middel van een applicator met kleine naaldjes. Vervolgens wordt de huid met een wit huidpotlood in zones verdeeld en wordt de peelingvloeistof met wattenstaafjes aangebracht. Dit gebeurt vaak in meerdere lagen, om tot de juiste huidreactie te komen. Tot slot volgt nog een masker voor een sneller en beter herstel van de huid.

Resultaat

Na de behandeling is de huid rood en kan er enige zwelling ontstaan. De eerste dagen zal de huid strak aanvoelen en (plaatselijk) donkerder kleuren. Enkele dagen na de peeling zal de huid gaan vervellen of schilferen, meestal tussen de derde en de vijfde dag. Hierna wordt de vernieuwde huid zichtbaar. Deze nieuwe huid is zichtbaar verbeterd, egaler geworden en straalt!

De Benebellum® peeling bestaat uit twee behandelingen. Soms kan gekozen worden voor een derde of zelfs een vierde behandeling, afhankelijk van de huidconditie en het resultaat van de eerste twee sessies. De behandelingen worden gegeven met een interval van vier weken.

Onder invloed van de eerder genoemde risicofactoren die een rol spelen bij het ontstaan van hyperpigmentatie, kunnen opnieuw bruine vlekken optreden. Indien gewenst kan er een onderhoudsbehandeling plaatsvinden.

Deel deze behandeling

Veelgestelde vragen over Benebellum®

Heeft u een vraag over Benebellum®? Stuur ons dan een e-mail.

Tarieven

Klik hier voor de Benebellum® tarieven

Folder

Bekijk hier de patiënteninformatie over Benebellum®

Alle behandelingen

Afspraakformulier:
Benebellum®

Je kunt een afspraak bij ons maken door ons te bellen. Wij streven ernaar de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De veiligheid van onze patiënten en van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus en passen onze werkwijze hier op aan.

Als je liever door ons gebeld wilt worden om een afspraak te maken, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

Vragen over je gezondheid en/of behandeling kunnen we helaas niet per e-mail beantwoorden. Wij vragen u dan ook geen vertrouwelijke (medische) gegevens via het contactformulier te delen.