Acnebehandelingen

Wat is het?

Acne is een aandoening die de huid onzuiver maakt. De meest bekende vorm is acne vulgaris, of te wel ‘jeugdpuistjes’. Acne komt voor bij alle huidtypes en op alle leeftijden. Vooral op plekken waar de huid veel talgklieren bevat, zoals gezicht, rug en borst. Oorzaken kunnen zijn: hoge talgproductie, ontstekingen, verdikking van de opperhuid, hormonale en genetische invloeden.
Acnebehandelingen zijn voor alle huidtypen en helpen ook bij huidproblemen die in het verleden door acne zijn ontstaan. Denk aan een grove huidstructuur, (pigment)vlekjes en littekentjes.

Behandeling

De huidtherapeute maakt een persoonlijk behandelplan op basis van je huidtype en soort en ernst van de acne. Soms raden we aan om eerst je huisarts te bezoeken, voor medicatie of een doorverwijzing naar een dermatoloog. Qyoutis werkt samen met de dermatologen van Centrum Oosterwal en Huid Medisch Centrum. Als de huid voldoende tot rust is gekomen start de behandeling, die kan bestaan uit:

• Dieptereiniging: reiniging huid, meeëters en puistjes legen.
• Chemische peeling: oppervlakkige tot diepe behandeling met zuren.
• Fractional needling: huidstimulatie met naaldjes om acne-littekens te verminderen.
• Product- en verzorgingsadvies.

Of de acnebehandelingen worden vergoed hangt af van welke zorgkosten door jouw aanvullende verzekering worden gedekt.

Resultaat

Na de behandeling kan de acne tijdelijk iets toenemen, maar na een aantal dagen wordt de actieve acne zichtbaar minder. Om de acne langdurig te verminderen zijn daarna nog meerdere behandelingen nodig. Het aantal is afhankelijk van de ernst van de acne.

Deel deze behandeling

Veelgestelde vragen over Acnebehandelingen

Dat hangt af van de ernst van je acneklachten en welke behandeling je nodig hebt. Tijdens het intakeconsult stellen we samen een behandelplan op en bespreken we het aantal behandelingen.

Gemiddeld 30 minuten.

De behandeling kan soms gevoelig zijn maar is over het algemeen erg goed te verdragen.

De behandeling is heel veilig, zolang je de adviezen en nazorg goed naleeft.

Na de behandeling kan je huid er wat roder zien. Dit trekt binnen enkele uren weer weg. Afhankelijk van het soort behandeling kunnen er nog andere symptomen optreden. Ook dit wordt met je besproken tijdens de intake.

Probeer directe zon vier tot zes weken lang zoveel mogelijk te vermijden, zowel vóór als na de behandeling. Gebruik bij zonnig weer dagelijks zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor (minimaal factor 30).

De eerste 24 tot 48 uur na de behandeling is make-up dragen op de behandelde huid af te raden. Er bestaat speciale medische make-up die direct na de behandeling aangebracht kan worden.

Dat hangt af van je aanvullende verzekering. Soms heb je ook een verwijsbrief nodig. Check de voorwaarden van je zorgverzekering.

Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een e-mail.

Tarieven

Klik hier voor de Acnebehandelingen tarieven

Folder

Bekijk hier de patiënteninformatie over Acnebehandelingen

Alle behandelingen

Afspraakformulier:
Acnebehandelingen

Je kunt een afspraak bij ons maken door ons te bellen. Wij streven ernaar de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De veiligheid van onze patiënten en van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus en passen onze werkwijze hier op aan.

Als je liever door ons gebeld wilt worden om een afspraak te maken, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

Vragen over je gezondheid en/of behandeling kunnen we helaas niet per e-mail beantwoorden. Wij vragen u dan ook geen vertrouwelijke (medische) gegevens via het contactformulier te delen.