Zoek
Sluit dit zoekvak.

Acnebehandelingen

Wat is het?

Acne is een aandoening die de huid onzuiver maakt. De meest bekende vorm is acne vulgaris, of te wel ‘jeugdpuistjes’. Acne komt voor bij alle huidtypes en op alle leeftijden. Vooral op plekken waar de huid veel talgklieren bevat, zoals gezicht, rug en borst. Oorzaken kunnen zijn: hoge talgproductie, ontstekingen, verdikking van de opperhuid, hormonale en genetische invloeden.
Acnebehandelingen zijn voor alle huidtypen en helpen ook bij huidproblemen die in het verleden door acne zijn ontstaan. Denk aan een grove huidstructuur, (pigment)vlekjes en littekentjes.

Behandeling

De huidtherapeute maakt een persoonlijk behandelplan op basis van je huidtype en soort en ernst van de acne. Soms raden we aan om eerst je huisarts te bezoeken, voor medicatie of een doorverwijzing naar een dermatoloog. Qyoutis werkt samen met de dermatologen van Centrum Oosterwal en Huid Medisch Centrum. Als de huid voldoende tot rust is gekomen start de behandeling, die kan bestaan uit:

• Dieptereiniging: reiniging huid, meeëters en puistjes legen.
• Chemische peeling: oppervlakkige tot diepe behandeling met zuren.
• Fractional needling: huidstimulatie met naaldjes om acne-littekens te verminderen.
• Product- en verzorgingsadvies.

Of de acnebehandelingen worden vergoed hangt af van welke zorgkosten door jouw aanvullende verzekering worden gedekt.

Resultaat

Na de behandeling kan de acne tijdelijk iets toenemen, maar na een aantal dagen wordt de actieve acne zichtbaar minder. Om de acne langdurig te verminderen zijn daarna nog meerdere behandelingen nodig. Het aantal is afhankelijk van de ernst van de acne.

  Deel deze behandeling

  Veelgestelde vragen over Acnebehandelingen

  Tarieven

  Alle behandelingen

  Afspraakformulier:
  Acnebehandelingen

  Je kunt een afspraak bij ons maken door ons te bellen. Wij streven ernaar de wachttijden zo kort mogelijk te houden. De veiligheid van onze patiënten en van onze medewerkers hebben de hoogste prioriteit. Wij volgen daarom de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus en passen onze werkwijze hier op aan.

  Als je liever door ons gebeld wilt worden om een afspraak te maken, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

  Vragen over je gezondheid en/of behandeling kunnen we helaas niet per e-mail beantwoorden. Wij vragen u dan ook geen vertrouwelijke (medische) gegevens via het contactformulier te delen.